Emniyet müdürlüğünden motosiklet uygulaması

İlçenin farklı cadde ve sokaklarını gezen Emniyet müdürlüğü Trafik Şube Ekipleri ve Asayiş ekipleri Standart dışı plakalı, plakasız tescili olmayan eksik evraklı motosikletleri topluyor.

İlçe genelinde gürültü kirliliği, Trafik kazaları ve vatandaşlara verilen rahatsızlığın önüne geçilebilmesi için motosikletler polis ekiplerince toplanmaya başladığını belirten yetkililer, " Park halinde bile olsa motosikletlerin plakasından sorgulama yaparak, sigortası vizesi olmayan ya da vergisi yatırılmamış eksik evrakı olanları topluyoruz. Uygulama sadece yoldaki değil yasa gereği park halindeki motosikletlere de müdahale edebiliyoruz. Bundan sonra bu şekilde de uygulama yapmaya devam edeceğiz. Toplanan motosikletlerin belgelerini ve bakımlarını tamamlamaları için yedi emin otoparkına çektiriyoruz"

Kask konusunda uyarı

Bu arada yetkililer son günlerde ülke genelinde meydana gelen motosiklet kazalarında ölümlerin çoğunluğunun kask takılmaması yüzünden meydana geldiğini belirterek, “ Kaskı kolunuza değil, kafanıza takın. Kask belki bir gün gerekli olacaktır ama hayatınızı kurtaracaktır. Plakasız motosiklet ile birlikte sürücülerde kask denetimi de sürecektir” dediler.

Vatandaş Uygulamadan memnun

İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerinin  ilçe geneli yaptığı motosiklet uygulamasına vatandaşlar da destek verdi. Egzoz sesinden rahatsız olan vatandaşların 155 polis hattını arayarak şikâyette bulunduğu öğrenildi. Uygulamadan memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar ilçenin sokak ve caddelerinde Egzozu açık motor ve hız yapan motosikletler yüzünden yürüyemez olduk. Bu uygulamaların sıkça yapılmasını istiyoruz şeklinde konuştular.