Eti Alüminyum AŞ’den kısa haberler!

Yeni haddehane ünitesi 2025 yılında faaliyete geçecek.

Seydişehir Eti Alüminyumda, 2025 yılında faaliyete geçirmeyi planlanan haddehane projesiyle, iç pazardaki stratejik sektörlerin gücüne güç katacak, yılda 350 milyon dolarlık ithalatı yerli üretimle karşılanacak.

Alüminyum-İyon Pil

Queensland Üniversitesi, Grafen Alüminyum-İyon Pil üzerinde bir ölçeklendirme araştırması gerçekleştirdi. Laboratuvar testleri, Alüminyum-İyon Pil enerji depolama teknolojisinin, mevcut teknolojilere kıyasla yüksek enerjiye ve daha yüksek güç yoğunluklarına sahip olduğunu gösterdi. Kullanıcılara hızlı şarj ve uzun ömürlü kullanım sağlayabilecek olan alüminyum piller, elektrikli araç ve yenilenebilir enerji depolama sistemleri için geleceğin çözümlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Dünyada ilk alüminyumun keşfi!

Dünyada Alüminyumu ilk olarak Danimarkalı kimyager Hans Christian Oersted 1825 yılında keşfetti.

Alüminyum bileşiklerinin kullanımı eski medeniyetlere uzansa da ilk alüminyum üretimi 1825 yılında gerçekleşti. Danimarkalı kimyager Hans Christian Oersted’in 1825 yılındaki saf alüminyum üretim girişimi, kimya dünyasında büyük heyecan yarattı. Fakat elektrolizle saf metali elde etme çabaları sonuçsuz kaldı. Yine de alüminyum klorür indirgeme yöntemiyle alüminyumu izole eden ilk kişi olarak tarihe geçen Oersted bu başarısıyla, modern alüminyum endüstrisinin temelini atmış oldu.

Cengiz holding, Kırgızistan iş birliğiyle yılda 1,5 ton altın üretecek.

Orta Asya’daki ilk Türk madencilik yatırımı olan Tereksay işletmemizin açılış töreni bugün yapıldı. 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiğimiz altın madeninin açılış törenine; Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadyr Japarov ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Cengiz uzaktan bağlantı ile katılım sağladı. Tereksay Altın İşleme Fabrikamızda, %90’ı Kırgız vatandaşlarından oluşan 670 kişilik ekibimizle yılda 1,5 ton metal altın doresi üreterek Kırgız ekonomisine katkı sağlayacağız.