Hastanedeki yoğunluğun sebebi İçme suyundan mı?

Birçok insan tarafından ortaya atılan iddialarda ise şehir içi içme suyu şebekesinin salgın hastalıklara yol açtığı söylentisi yayılmıştı. 

Kimi insan da mevsimsel geçişlerden kaynaklandığı söylentisi belirtilmiş ti.

İlçe sağlık müdürü Uz. Dr. Mustafa Balcı yazılı, Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı.

İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Balcı, ‘’Bulantı kusma ile acile başvuran hastalar için Acil durumlar şunlardır:  38 dereceyi geçen ateş yüksekliği, kanlı dışkılama, yeme içmede tamamen kesilmeye neden olacak bulantı kusma

Hallerinde hastaların acil servise başvurması önemlidir. 2 yaşından küçük çocuklar ve 65 yaş üstü hastalar, bağışıklık sistemini baskılayıcı hastalığı olanlar, diyabet böbrek yetmezliği kalp yetmezliği olan hastalar öncelikli olup bu gruplar dışındaki hastaların kendilerini evde takip etmeleri önemlidir’’ dedi.

Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu ise, ‘’ İlçemizde görülen ishal vakalarının artması dolayısıyla ilgili kurumlarımızla görüşülmüş olup bu vakaların sebeplerini İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve KOSKI ile işbirliğiyle araştırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vakaların ortaya çıkmasıyla birlikte ilçe merkezimizin kullandığı Çal tepesi ve Kuğulu suları ile kırsal mahallelerimizin kullandığı su kaynaklarından numuneler alınmış olup analizleri yapılmış, sonuçların çıkması beklenmektedir. Bu süreçte vatandaşlarımızın tedbirli olmasını önemle rica ediyorum.’’