Tahinle ilgili bilinmesi gerekenler

TAHİNİN FAYDALARI:

1- Besleyicidir: Tahin, vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar açısından zengindir. Sadece bir çorba kaşığı tahin, pek çok besin açısından günlük ihtiyacın %10'undan fazlasını karşılayabilir, protein, bakır, fosfor ve selenyum açısından zengindir.

2- Antioksidanlar içerir: Tahin, serbest radikal hasarını önleyen lignan adı verilen antioksidanları İçerir. Bu, kronik hastalıkların riskini azaltabilir.

3- Diyabet ve Kalp Hastalığı Riskini Azaltabilir: Susam tohumları tüketmek, tip 2 diyabet ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. Bazı çalışmalar, susam tohumu tüketenlerin kolesterol ve trigliserit seviyelerinde düzelme olduğunu göstermektedir.

4- Antibakteriyel Özelliktedir: Tahin ve susam antibakteriyel özelliktedir. Özellikle Orta Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinde susam yağı, ayak yaralarının tedavisinde kullanılır.

5- Antiinflamatuar Etkileri Vardır: Tahin, antiinflamatuar özelliklere sahip bileşikler içerir. Hayvan çalışmaları, susam tohumu bileşenlerinin inflamasyonu ve ağrıyı hafifletebileceğini göstermiştir.

6- Merkezi Sinir Sistemi Sağlığını Güçlendirebilir: Tahin, nörodejeneratif hastalıkların riskini azaltabilecek bileşikler içerir. Laboratuvar çalışmaları, susam tohumu bileşenlerinin sinir hücrelerini serbest radikal hasarından koruduğunu göstermektedir.

7- Kansere Karşı Etkileri Vardır: Susam tohumları potansiyel antikanser etkileri için araştırılmaktadır. Bazı çalışmalar, susam tohumu antioksidanlarının kanser hücrelerinin ölümünü teşvik edebileceğini göstermektedir.

8- Karaciğer ve Böbrek Sağlığı Açısından Yararlıdır: Bazı çalışmalar, susam yağının böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirdiğini bulmuştur.