whatsapp

Ilıca tepesinde ağaçların kış uykusundan uyanışı

SİVİL TOPLUM 20.03.2021 - 12:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ilıca tepesinde ağaçların kış uykusundan uyanışı

Seydişehir’in oksijen deposu 1250 rakımlı ılıca tepesinden zemheri yerini bahara bırakırken ölüm uykusuna yatmış yüzlerce yıllık ağaçların uyanışı. Kışın etkisiyle sanki siyaha bürünmüş geçici ölüme isyan eden ağaçlar bir uyanış günlerinde sesleniş gibi… Ölüme karşı savaşan ağaçlar inanılmaz koşullara rağmen yok oluşa kafa tutarak bahara ulaşmanın canlılığındalar. Her tür hava koşullarında bazen taşlık bir alanda toprağın, suyun çok az olduğu bir yerde, bazen de insanların hışmından inatla ışığa doğru yükselen ağaçlar yaşama sıkı sıkı tutunmuş, ne olursa olsun var olmak isteyen ağaçlar. Ilıca tepesindeki ağaçların sanki yeniden var oluş direnişleri. Yaz günlerine doğru sıkça yangın oluşan ılıca tepesinde bugünlerde yaşam mücadeleleri anlaşılsın diye derledik. 

Seydişehir’in oksijen deposu 1250 rakımlı ılıca tepesinden zemheri yerini bahara bırakırken ölüm uykusuna yatmış yüzlerce yıllık ağaçların uyanışı.

Kışın etkisiyle sanki siyaha bürünmüş geçici ölüme isyan eden ağaçlar bir uyanış günlerinde sesleniş gibi…

Ölüme karşı savaşan ağaçlar inanılmaz koşullara rağmen yok oluşa kafa tutarak bahara ulaşmanın canlılığındalar.

Her tür hava koşullarında bazen taşlık bir alanda toprağın, suyun çok az olduğu bir yerde, bazen de insanların hışmından inatla ışığa doğru yükselen ağaçlar yaşama sıkı sıkı tutunmuş, ne olursa olsun var olmak isteyen ağaçlar.

Ilıca tepesindeki ağaçların sanki yeniden var oluş direnişleri.

Yaz günlerine doğru sıkça yangın oluşan ılıca tepesinde bugünlerde yaşam mücadeleleri anlaşılsın diye derledik. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.