whatsapp

Afet bölgesinde hasar büyük

EKONOMİ 15.06.2019 - 00:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Afet bölgesinde hasar büyük

Dolu felaketinin vurduğu Seydişehir’in orta, aşağı ve yukarı karaören mahallelerinde  ürünlerde büyük oranda zararlar meydana geldiği bildirildi. Dolu yağışının hububat ekili alanlara zarar verdiğini söyleyen Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz,  Aşağı ve Yukarı Karaören mahallelerinde sebze, meyve, haşhaş ve hububat ürünlerinin tamamen yok olduğunu söyledi. lçe Tarım Müdürlüğü afet komisyonu, afet bölgesinde yaptığı çalışmalar sonucunda 13 bin dekar ekili alanda hasar meydana geldiğini, arpa ekili alanda yüzde 100, buğdayda yüzde 60, sebze, kavun ve karpuzda yüzde 80 hasar oluştuğunu belirlediği öğrenildi. Ortakaraören bölgesinde yaşanan afet sonucu ağır hasara maruz kalan çiftçilerin gözü Bakanlar Kurulu kararına ve Cumhurbaşkanı’nın onayına çevrildi.

Dolu felaketinin vurduğu Seydişehir’in orta, aşağı ve yukarı karaören mahallelerinde  ürünlerde büyük oranda zararlar meydana geldiği bildirildi.

Dolu yağışının hububat ekili alanlara zarar verdiğini söyleyen Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz,  Aşağı ve Yukarı Karaören mahallelerinde sebze, meyve, haşhaş ve hububat ürünlerinin tamamen yok olduğunu söyledi.

lçe Tarım Müdürlüğü afet komisyonu, afet bölgesinde yaptığı çalışmalar sonucunda 13 bin dekar ekili alanda hasar meydana geldiğini, arpa ekili alanda yüzde 100, buğdayda yüzde 60, sebze, kavun ve karpuzda yüzde 80 hasar oluştuğunu belirlediği öğrenildi.

Ortakaraören bölgesinde yaşanan afet sonucu ağır hasara maruz kalan çiftçilerin gözü Bakanlar Kurulu kararına ve Cumhurbaşkanı’nın onayına çevrildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.