whatsapp

Karaca: Memur ve emeklinin hakkı yine teslim edilmedi

SİYASET 25.08.2021 - 08:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Karaca: Memur ve emeklinin hakkı yine teslim edilmedi

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğu kadar, memur ve emeklinin hakkının yine teslim edilmediğini söyledi. Memurları yapılan zammın hayal kırıklığı yaşattığını belirten Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Memurların beklediği maaş zamları memur sendikaları ve hükümet arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanması sonrasında maalesef yine hüsranla sonuçlanmıştır. Buna göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı oldu. 2023'ün ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ay için ise yüzde 6 zam yapılacaktır. Zam oranlarına enflasyon farkları da uygulanacaktır. Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik daralmaya ve yaşanan hayat pahalılığına rağmen memur maaş zamlarının fiilen yaşanan rakamlara göre değil. TÜİK’ in belirlemiş olduğu makyajlı rakamlar baz alınarak açıklanması yine hayal kırıklığı yaratmıştır. Yapılan memur ve emekli maaş zamları maalesef hükümetin gerçek hayattan artık ne kadar kopuk olduğunu göstermektedir. Bu karar bir taraftan pandemi ve bir taraftan yağmur gibi yağan zamlar ve vergiler ile mücadele eden memur ve emeklilerimizi yine hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi.   Yapılan zamlar geçmiş mağduriyetleri gidermekten uzaktır Seyit karaca yapılan zammın geçmiş mağduriyetleri bile gideremediğine dikkat çekerek, “Deva partisi olarak yapılan zamların geçmiş mağduriyetleri gidermekten ve geleceğe yönelik olarak beklentilerden çok uzak olduğuna inanıyoruz. Memur maaş artışları ile ilgili olarak hükümet keşke zam oranı artı enflasyon farkı yerine enflasyon oranı artı zam oranı şeklinde bir artış yapsaydı ve iktidar olarak gerçeklerle yüzleşilseydi, memurlarımızın gönlünü ancak o şekilde kazanılmış olurdu. Oysa zam üzerine enflasyon farkı uygulaması ile artan hayat pahalılığı ve gerçek enflasyon karşısında yapılan zam memurlarımızın cebine girmeden buhar olup gidecektir. Zam görüşmelerinde oranın 21 ile başlayıp 12 ile sonuçlanması çok büyük bir fiyaskodur. Ayrıca zamlar açıklanırken sanki çok büyük bir zam yapılıyormuş gibi açıklanması ve sendikaları hiçe sayar vaziyetteki tavırları halkımız üzülerek izlemiştir. Ayrıca 3600 ek gösterge ile ilgili süreç sadece ötelenmiş ve ipe un serilmiştir. Deva partisi iktidarında memur ve emekliler hak ettiklerini alacak ve geleceğe daha güvenle bakacaktır” diye konuştu.

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca memur maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğu kadar, memur ve emeklinin hakkının yine teslim edilmediğini söyledi.

Memurları yapılan zammın hayal kırıklığı yaşattığını belirten Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, “Memurların beklediği maaş zamları memur sendikaları ve hükümet arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinin tamamlanması sonrasında maalesef yine hüsranla sonuçlanmıştır. Buna göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam oranı 2022'nin ilk altı ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı oldu. 2023'ün ilk altı ayı için yüzde 8, ikinci altı ay için ise yüzde 6 zam yapılacaktır. Zam oranlarına enflasyon farkları da uygulanacaktır. Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik daralmaya ve yaşanan hayat pahalılığına rağmen memur maaş zamlarının fiilen yaşanan rakamlara göre değil. TÜİK’ in belirlemiş olduğu makyajlı rakamlar baz alınarak açıklanması yine hayal kırıklığı yaratmıştır. Yapılan memur ve emekli maaş zamları maalesef hükümetin gerçek hayattan artık ne kadar kopuk olduğunu göstermektedir. Bu karar bir taraftan pandemi ve bir taraftan yağmur gibi yağan zamlar ve vergiler ile mücadele eden memur ve emeklilerimizi yine hayal kırıklığına uğratmıştır” dedi.  

Yapılan zamlar geçmiş mağduriyetleri gidermekten uzaktır

Seyit karaca yapılan zammın geçmiş mağduriyetleri bile gideremediğine dikkat çekerek, “Deva partisi olarak yapılan zamların geçmiş mağduriyetleri gidermekten ve geleceğe yönelik olarak beklentilerden çok uzak olduğuna inanıyoruz. Memur maaş artışları ile ilgili olarak hükümet keşke zam oranı artı enflasyon farkı yerine enflasyon oranı artı zam oranı şeklinde bir artış yapsaydı ve iktidar olarak gerçeklerle yüzleşilseydi, memurlarımızın gönlünü ancak o şekilde kazanılmış olurdu. Oysa zam üzerine enflasyon farkı uygulaması ile artan hayat pahalılığı ve gerçek enflasyon karşısında yapılan zam memurlarımızın cebine girmeden buhar olup gidecektir. Zam görüşmelerinde oranın 21 ile başlayıp 12 ile sonuçlanması çok büyük bir fiyaskodur. Ayrıca zamlar açıklanırken sanki çok büyük bir zam yapılıyormuş gibi açıklanması ve sendikaları hiçe sayar vaziyetteki tavırları halkımız üzülerek izlemiştir. Ayrıca 3600 ek gösterge ile ilgili süreç sadece ötelenmiş ve ipe un serilmiştir. Deva partisi iktidarında memur ve emekliler hak ettiklerini alacak ve geleceğe daha güvenle bakacaktır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.