whatsapp

Ahırlı’da, Koyun ve keçilere Brucella aşısı yapıldı

EKONOMİ 13.06.2020 - 13:39, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ahırlı’da, Koyun ve keçilere Brucella aşısı yapıldı

Ahırlı ilçe tarım ve orman müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından Akkise mahallesinde küçükbaş hayvanları veba hastalığına karşı korumak amacıyla PPR ve Brucella REV 1 aşılaması yapıldı. Ahırlı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Şükrü Çimen, “ Koyun Keçi Vebası PPR aşılaması programı kapsamında, ilçe genelinde her yıl küçükbaş hayvanlara uygulanmaktadır. İlçe dışına sevk edilecek küçükbaş hayvanlarda Veteriner Sağlık Raporu alırken PPR aşısının yapılmış olması şartı aranmaktadır. Brucella aşılaması ise, koyun ve keçilerde yavru atmaya sebep olan, son derece bulaşıcı ve insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyan bir hastalıktır. İlçemize bağlı Akkise mahallemizde 12 bin koyun ve keçiye Brucella aşılaması yapıldı” bilgisini verdi.

Ahırlı ilçe tarım ve orman müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından Akkise mahallesinde küçükbaş hayvanları veba hastalığına karşı korumak amacıyla PPR ve Brucella REV 1 aşılaması yapıldı.
Ahırlı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Şükrü Çimen, “ Koyun Keçi Vebası PPR aşılaması programı kapsamında, ilçe genelinde her yıl küçükbaş hayvanlara uygulanmaktadır. İlçe dışına sevk edilecek küçükbaş hayvanlarda Veteriner Sağlık Raporu alırken PPR aşısının yapılmış olması şartı aranmaktadır. Brucella aşılaması ise, koyun ve keçilerde yavru atmaya sebep olan, son derece bulaşıcı ve insan sağlığı açısından yüksek risk taşıyan bir hastalıktır. İlçemize bağlı Akkise mahallemizde 12 bin koyun ve keçiye Brucella aşılaması yapıldı” bilgisini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.