whatsapp

Akkise mahallesinde koyunların kuzularıyla buluşma anı

EKONOMİ 16.06.2020 - 01:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Akkise mahallesinde koyunların kuzularıyla buluşma anı

Görüntülü haber..
Konya’nın Ahırlı ilçesi Akkise mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Ziya Güleç,  kuzuların koyunlarla buluşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini her yıl bu anları yaşadığını dile getirdi. Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan ailelerden Ziya Güleç, gün içerisinde otlatmak için meraya götürdükleri koyunları, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kuzularıyla bir araya getirdiğini ifade etti. Kırsal alanda hayvancılık yapmanın çok zor olduğunu belirten Ziya Güleç, “ Kuzuların koyunlarla buluşması ve bizim  bununla beraber olmamız bize huzur veriyor. Sürekli çalışsak ta mutluyuz. Bizim kazancımız bunlardır.” dedi. Kuzuların annelerine koşma anı görülmeye değer Yıllardan beri hayvancılık yaptığını ve her bu buluşmaya tanıklık ettiğini ifade eden Güleç “Koyunlarımızı günde iki kez emdiriyoruz. Kuzularını kokularından biliyorlar. Bunlar annelerine gidince bizde seviniyoruz. Bir anne çocuğuna kavuşur gibi seviniyorlar. Onlar sevinince bizde mutlu oluyoruz.” diye konuştu. Ahırlı ilçesi ilçe tarım müdürü Şükrü Çimen, ilçede 12 bin koyun ve keçilerin veba aşılamasının devam ettiğini aşıları tamamlanan hayvanların kuzularıyla buluşmalarının mutluluk verdiğini dile getirdi.
Görüntülü haber..

Konya’nın Ahırlı ilçesi Akkise mahallesinde hayvancılıkla uğraşan Ziya Güleç,  kuzuların koyunlarla buluşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini her yıl bu anları yaşadığını dile getirdi.

Geçimlerini hayvancılıkla sağlayan ailelerden Ziya Güleç, gün içerisinde otlatmak için meraya götürdükleri koyunları, sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez kuzularıyla bir araya getirdiğini ifade etti.

Kırsal alanda hayvancılık yapmanın çok zor olduğunu belirten Ziya Güleç, “ Kuzuların koyunlarla buluşması ve bizim  bununla beraber olmamız bize huzur veriyor. Sürekli çalışsak ta mutluyuz. Bizim kazancımız bunlardır.” dedi.

Kuzuların annelerine koşma anı görülmeye değer

Yıllardan beri hayvancılık yaptığını ve her bu buluşmaya tanıklık ettiğini ifade eden Güleç “Koyunlarımızı günde iki kez emdiriyoruz. Kuzularını kokularından biliyorlar. Bunlar annelerine gidince bizde seviniyoruz. Bir anne çocuğuna kavuşur gibi seviniyorlar. Onlar sevinince bizde mutlu oluyoruz.” diye konuştu.

Ahırlı ilçesi ilçe tarım müdürü Şükrü Çimen, ilçede 12 bin koyun ve keçilerin veba aşılamasının devam ettiğini aşıları tamamlanan hayvanların kuzularıyla buluşmalarının mutluluk verdiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.