whatsapp

Anneler günü

ANALİZ 09.05.2021 - 17:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Anneler günü

Yılda bir kez sembolik olarak kutlanan Anneler Günü, özellikle sosyal medya paylaşımlarıyla annesini kaybeden vatandaşları üzüntüye sevk ediyor.  Anneler günü korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde bu yıl da evlerde geçiriliyor. Annelerimizin iyi hissetmeleri için dile getirilen güzel sözler, salgın kâbusunu bir nebze olsun unutturuyor.  ANNELER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR? Antik Yunanlıların, Yunan mitolojisindeki birçok tanrının annesi olduğuna inanılan Rhea şerefine verdikleri senelik ilkbahar festivali kutlamaları, tarihteki ilk Anneler Günü kutlaması olarak kabul ediliyor. Antik Romalılar ise ilkbahar festivallerini Hz. İsa'nın doğumundan 250 sene öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyordu. Modern çağda ise ilk Anneler Günü kutlaması ABD'de başladı. Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908'de başlattığı anma günü, 1914'te ABD Meclisi'nin verdiği onayın ardından ülke çapında kabul gördü. Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. Cennet annelerin ayakları altındadır sözü onların yaptıkları bu fedakârlığın tek denginin cennet olabileceğini belirtil. Tabii ki de babaların da çocukları üzerinde çok emeği vardır ancak annenin yeri, emeği çok başkadır. Anne kokusu hepimizi mest etmiştir. Annelerimizin değerini bilmeli ve onları üzmemeli ve incitmemeliyiz. Annelerimiz bize kıyamadıklarından dolayı biz onları ne kadar üzsek, kırsak da bizlere küsmezler ancak bunu bir açık gibi görüp üzmeye kırmayı sürdürmemeliyiz. Onlara hakkını vermeye önce iyi davranarak başlamalıyız.

Yılda bir kez sembolik olarak kutlanan Anneler Günü, özellikle sosyal medya paylaşımlarıyla annesini kaybeden vatandaşları üzüntüye sevk ediyor. 

Anneler günü korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde bu yıl da evlerde geçiriliyor. Annelerimizin iyi hissetmeleri için dile getirilen güzel sözler, salgın kâbusunu bir nebze olsun unutturuyor. 

ANNELER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Antik Yunanlıların, Yunan mitolojisindeki birçok tanrının annesi olduğuna inanılan Rhea şerefine verdikleri senelik ilkbahar festivali kutlamaları, tarihteki ilk Anneler Günü kutlaması olarak kabul ediliyor. Antik Romalılar ise ilkbahar festivallerini Hz. İsa'nın doğumundan 250 sene öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyordu.

Modern çağda ise ilk Anneler Günü kutlaması ABD'de başladı. Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908'de başlattığı anma günü, 1914'te ABD Meclisi'nin verdiği onayın ardından ülke çapında kabul gördü.

Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor.

Cennet annelerin ayakları altındadır sözü onların yaptıkları bu fedakârlığın tek denginin cennet olabileceğini belirtil. Tabii ki de babaların da çocukları üzerinde çok emeği vardır ancak annenin yeri, emeği çok başkadır. Anne kokusu hepimizi mest etmiştir.

Annelerimizin değerini bilmeli ve onları üzmemeli ve incitmemeliyiz. Annelerimiz bize kıyamadıklarından dolayı biz onları ne kadar üzsek, kırsak da bizlere küsmezler ancak bunu bir açık gibi görüp üzmeye kırmayı sürdürmemeliyiz. Onlara hakkını vermeye önce iyi davranarak başlamalıyız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.