whatsapp

Belediye çöplüğü, onlar için geçim kaynağı

BELEDİYE 16.01.2021 - 14:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Belediye çöplüğü, onlar için geçim kaynağı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde çöplerin toplandığı alan, geçim sıkıntısı çeken vatandaşların mekânı haline geldi. Anabağlar Mah. Maden Yolunun kenarında bulunan ve evsel atıkların toplandığı alan, ilçe geçim sıkıntısı çeken vatandaşların geçim kaynağı haline geldi. Hemen her gün, sabahın erken saatlerinden itibaren çöplerin toplandığı alana gelen ve çoğu akraba olan vatandaşlar, hazırlıklarını tamamladıktan sonra çöplerin taşındığı kamyonların gelişini beklemeye başlıyor. Ufukta görünen ilk çöp kamyonu ile birlikte poşetlerini açan çoğu çocuk yaştaki çöp toplayıcıları, atıkların alana boşaltılmasının ardından işlerine yarayacak atıkları toplamaya başlıyor. Yaşları 15 ile 50 arasında değişen vatandaşlar, günün her saatinde çöp alanının kokmasına rağmen ekmek paralarını çıkarmaya devam ediyor. Günde 12 saat çöp dağlarının içinde pet şişe ve satılmaya uygun eşyalar arayan toplayıcılar, günlük ihtiyaçlarını da burada karşılıyor. Yanlarında getirdikleri yemekleri, yemek saatinde çöp kamyonlarının gitmesi ile birlikte yemeye başlıyorlar. Atık madde alanında çöp toplayan vatandaşlar, buradaki köpeklerle de iyi bir bağ yakalamış durumda. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen vatandaşlar öncelikle köpeklerin karnını doyurup onlara bakıyor. Yeni doğum yapmış köpeği ve yavrularını elleri ile besleyen çöp toplayıcıları, daha sonra işlerine koyuluyor. Çöp toplayıcıları ile köpekler arasındaki bağ, parmak ısırtıyor. "Yeteri kadar kazanmasak da atık toplamaya mecburuz" Çöp toplama alanına sabahın erken saatlerinden itibaren gelen ve uzunca bir çalışmanın ardından bitkin düşen çöp toplayıcıları, "Pet, plastik şişe, para edecek ne varsa bu alanda onları topluyoruz. Yeteri kadar kazanmazsak da mecburi olarak buraya geliyoruz. Ailemizi geçindirmek gerekiyor. Burada işimiz kalmazsa başka şehirlerdeki çöplere de gidiyoruz" diye konuştu.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde çöplerin toplandığı alan, geçim sıkıntısı çeken vatandaşların mekânı haline geldi.

Anabağlar Mah. Maden Yolunun kenarında bulunan ve evsel atıkların toplandığı alan, ilçe geçim sıkıntısı çeken vatandaşların geçim kaynağı haline geldi.

Hemen her gün, sabahın erken saatlerinden itibaren çöplerin toplandığı alana gelen ve çoğu akraba olan vatandaşlar, hazırlıklarını tamamladıktan sonra çöplerin taşındığı kamyonların gelişini beklemeye başlıyor.

Ufukta görünen ilk çöp kamyonu ile birlikte poşetlerini açan çoğu çocuk yaştaki çöp toplayıcıları, atıkların alana boşaltılmasının ardından işlerine yarayacak atıkları toplamaya başlıyor.

Yaşları 15 ile 50 arasında değişen vatandaşlar, günün her saatinde çöp alanının kokmasına rağmen ekmek paralarını çıkarmaya devam ediyor.

Günde 12 saat çöp dağlarının içinde pet şişe ve satılmaya uygun eşyalar arayan toplayıcılar, günlük ihtiyaçlarını da burada karşılıyor. Yanlarında getirdikleri yemekleri, yemek saatinde çöp kamyonlarının gitmesi ile birlikte yemeye başlıyorlar.

Atık madde alanında çöp toplayan vatandaşlar, buradaki köpeklerle de iyi bir bağ yakalamış durumda. Sabahın erken saatlerinden itibaren alana gelen vatandaşlar öncelikle köpeklerin karnını doyurup onlara bakıyor.

Yeni doğum yapmış köpeği ve yavrularını elleri ile besleyen çöp toplayıcıları, daha sonra işlerine koyuluyor. Çöp toplayıcıları ile köpekler arasındaki bağ, parmak ısırtıyor.

"Yeteri kadar kazanmasak da atık toplamaya mecburuz"

Çöp toplama alanına sabahın erken saatlerinden itibaren gelen ve uzunca bir çalışmanın ardından bitkin düşen çöp toplayıcıları, "Pet, plastik şişe, para edecek ne varsa bu alanda onları topluyoruz. Yeteri kadar kazanmazsak da mecburi olarak buraya geliyoruz. Ailemizi geçindirmek gerekiyor. Burada işimiz kalmazsa başka şehirlerdeki çöplere de gidiyoruz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.