whatsapp

Bir Çocuk Parkı öyküsü (Yasak)

NOSTALJİ 05.11.2020 - 13:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bir Çocuk Parkı öyküsü (Yasak)

Nostalji haberimizde gerçek bir hayat hikâyesine yer verdik. Bu film bizim hikâyemizdi. Görüntülü haber..
Seydişehir'de yıllarca Etibank aile Lojmanlarına girmeleri yasaklanan çocukların duygularının bir çocuğun gözünden anlatıldığı, Yusuf Bildik ve Servet Acar'ın rol aldığı Ali Habip Özgentürk'ün TRT yapımı "Yasak" adlı kısa kesit film.(1975) Parkın öyküsü; Seydişehir’e, çocukları mutlu edecek bir “Çocuk Parkı’nın kurulmasını ister misiniz? “Elbette” dediğinizi biliyorum. Ama bizim şehrin o dönemlerdeki belediye başkanları istemiyor. İlçemizin Kaymakamları ve diğer büyükleri de o günlerde sessiz. Oyun; çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri, ebeveynlerinin ise rahat bir nefes almalarını sağlar. Bir çocuğu düşün. Parka gitmek istiyor. Çocuk alabildiğince babasını çekiştiriyordu. Babası onu kırmadı götürdü ama hayal kırıklığı yaşadılar. Çünkü yönetmelik gereği yasaktı. Görevli parka girmelerine izin vermedi.  Nedeni; 794 aile eti sosyal sitelerinde kalanların çalışma dışı zamanlarında çocuklarıyla birlikte yararlanabildikleri yerdi. Site içerisinde olduğu için dışarıya girmeleri yasaktı. Bakın o tarihte Eti sosyal tesislerinde neler vardı? 2 büyük oyun sahası, yemek salonu açık çay bahçesi. Yüzme havuzu, tenis kortu, futbol, basketbol, voleybol, kapalı güreş salonu bulunuyordu. Şehir içerisinde bunlar yok gibiydi. Her çocuğun gözü oradaydı. Filmdeki gibi Yasak vardı girilmez idi. Bugün ise o o sahneler yok. Keşke o günlerde de olmasaydı.
Nostalji haberimizde gerçek bir hayat hikâyesine yer verdik. Bu film bizim hikâyemizdi. Görüntülü haber..

Seydişehir'de yıllarca Etibank aile Lojmanlarına girmeleri yasaklanan çocukların duygularının bir çocuğun gözünden anlatıldığı, Yusuf Bildik ve Servet Acar'ın rol aldığı Ali Habip Özgentürk'ün TRT yapımı "Yasak" adlı kısa kesit film.(1975)

Parkın öyküsü;

Seydişehir’e, çocukları mutlu edecek bir “Çocuk Parkı’nın kurulmasını ister misiniz? “Elbette” dediğinizi biliyorum.

Ama bizim şehrin o dönemlerdeki belediye başkanları istemiyor. İlçemizin Kaymakamları ve diğer büyükleri de o günlerde sessiz.

Oyun; çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri, ebeveynlerinin ise rahat bir nefes almalarını sağlar.

Bir çocuğu düşün. Parka gitmek istiyor. Çocuk alabildiğince babasını çekiştiriyordu. Babası onu kırmadı götürdü ama hayal kırıklığı yaşadılar. Çünkü yönetmelik gereği yasaktı. Görevli parka girmelerine izin vermedi.

 Nedeni;

794 aile eti sosyal sitelerinde kalanların çalışma dışı zamanlarında çocuklarıyla birlikte yararlanabildikleri yerdi. Site içerisinde olduğu için dışarıya girmeleri yasaktı.

Bakın o tarihte Eti sosyal tesislerinde neler vardı? 2 büyük oyun sahası, yemek salonu açık çay bahçesi. Yüzme havuzu, tenis kortu, futbol, basketbol, voleybol, kapalı güreş salonu bulunuyordu.

Şehir içerisinde bunlar yok gibiydi. Her çocuğun gözü oradaydı. Filmdeki gibi Yasak vardı girilmez idi.

Bugün ise o o sahneler yok. Keşke o günlerde de olmasaydı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.