whatsapp

Biyoloji öğretmeni Şahin, astronomi araştırmaları yapıyor

TEKNOLOJİ - BİLİM 24.12.2020 - 12:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Biyoloji öğretmeni Şahin, astronomi araştırmaları yapıyor

Konya Cihanbeyli ilçesinde biyoloji öğretmeni olan Lütfi Şahin, astronomi araştırmaları yapıyor Uzaya baktığımız zaman sonsuz bir boşluğu ve parıldayan gök cisimlerini görürüz. Adeta uzayın sonu yok gibidir. Gökyüzünde en bariz olarak gördüğümüz gök cismi Ay adlı uydumuzdur. Onun dışındaki gök cisimlerinin incelenmesi için teleskop denilen aygıta ihtiyaç duyulmaktadır. Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin kendisinin 2009 tarihinde almış olduğu teleskop ile gök cisimlerinin fotolarını çektiğini söyledi. Bu şekilde çekmiş olduğu fotolarda Ay’ın birçok girinti ve çıkıntısını fark ettiğini belirtti. Şahin, bilimin bir bütün olduğunu ve bir biyoloji öğretmeninin astronomi ile uğraşmasının tuhaf karşılanmaması gerektiğini ifade etti. Gençlerimize geleceğin uzayda olduğunu belirten Şahin, ilk astronomik çalışmalarınızı cüzi bir fiyata alacağınız teleskoplar ile yapmanız size mutluluk verecektir, dedi. “Unutmamak gerekir ki mikroskop bizim önemimizi, teleskop ise önemsizliğimizi göstermiştir” diye sözlerine devam eden Şahin, ufku geniş gençlik ufka geniş bir bakış açısı ile bakan gençlik ile gerçekleşir, dedi.

Konya Cihanbeyli ilçesinde biyoloji öğretmeni olan Lütfi Şahin, astronomi araştırmaları yapıyor

Uzaya baktığımız zaman sonsuz bir boşluğu ve parıldayan gök cisimlerini görürüz. Adeta uzayın sonu yok gibidir.

Gökyüzünde en bariz olarak gördüğümüz gök cismi Ay adlı uydumuzdur. Onun dışındaki gök cisimlerinin incelenmesi için teleskop denilen aygıta ihtiyaç duyulmaktadır.

Eğitimci Yazar Youtuber Araştırmacı Lütfi Şahin kendisinin 2009 tarihinde almış olduğu teleskop ile gök cisimlerinin fotolarını çektiğini söyledi. Bu şekilde çekmiş olduğu fotolarda Ay’ın birçok girinti ve çıkıntısını fark ettiğini belirtti.

Şahin, bilimin bir bütün olduğunu ve bir biyoloji öğretmeninin astronomi ile uğraşmasının tuhaf karşılanmaması gerektiğini ifade etti.

Gençlerimize geleceğin uzayda olduğunu belirten Şahin, ilk astronomik çalışmalarınızı cüzi bir fiyata alacağınız teleskoplar ile yapmanız size mutluluk verecektir, dedi.

“Unutmamak gerekir ki mikroskop bizim önemimizi, teleskop ise önemsizliğimizi göstermiştir” diye sözlerine devam eden Şahin, ufku geniş gençlik ufka geniş bir bakış açısı ile bakan gençlik ile gerçekleşir, dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.