whatsapp

Bostandere mahallesi açık hava müzesi gibi

KÜLTÜR - SANAT 21.11.2020 - 20:16, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bostandere mahallesi açık hava müzesi gibi

Seydişehir’in Botandere Mahallesindeki tarihi Roma eserleri açık hava müzesi gibi evlerin duvarlarında süs olarak kullanılıyor. Köylü vatandaşların ev, ahır ve bahçe, mezarlık duvarlarında kullandığı Roma antik dönemine ait tarihi eserler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.  Mahalle sakinleri, ‘’3 bin yıl önce mahallenin yukarı Aktepe mevkiinde 10 bin kişinin yaşadığı sanılan yerleşim yerlerindeki Roma dönemine ait tarihi eserlerin bir kısmı geçmiş yıllarda büyükler tarafından evlerin, bahçe ve ahırların, mezarlığın duvarlarında taş olarak kullanmışlar. Mahallemize başka yerlerden ziyaretçiler geldiğinde bu eserleri görüp ilgilerini çekiyor. Bu gün bu eserler mahallenin açık hava müzesine dönüşmüş durumda. Kültür turizminin merkezi haline getirmek için kapsamlı çalışmalarla burasını zenginleştirerek cazibe merkezi haline getirilmeli. Açık hava müzesi olduğu dünyaya duyurulmalı.’’

Seydişehir’in Botandere Mahallesindeki tarihi Roma eserleri açık hava müzesi gibi evlerin duvarlarında süs olarak kullanılıyor.

Köylü vatandaşların ev, ahır ve bahçe, mezarlık duvarlarında kullandığı Roma antik dönemine ait tarihi eserler ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. 

Mahalle sakinleri, ‘’3 bin yıl önce mahallenin yukarı Aktepe mevkiinde 10 bin kişinin yaşadığı sanılan yerleşim yerlerindeki Roma dönemine ait tarihi eserlerin bir kısmı geçmiş yıllarda büyükler tarafından evlerin, bahçe ve ahırların, mezarlığın duvarlarında taş olarak kullanmışlar. Mahallemize başka yerlerden ziyaretçiler geldiğinde bu eserleri görüp ilgilerini çekiyor. Bu gün bu eserler mahallenin açık hava müzesine dönüşmüş durumda. Kültür turizminin merkezi haline getirmek için kapsamlı çalışmalarla burasını zenginleştirerek cazibe merkezi haline getirilmeli. Açık hava müzesi olduğu dünyaya duyurulmalı.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.