whatsapp

Dağcılar 2600 rakımlı Küpe zirvesine tırmandı

SPOR 22.02.2021 - 01:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dağcılar 2600 rakımlı Küpe zirvesine tırmandı

Seydişehirli dağcılar, Orta Torosları oluşturan 2 bin 600 rakımlı karlarla kaplı Küpe Dağının zirvesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. 40 santimetreye ulaşan karda 2 bin 600 metre yüksekliğindeki zirveye 5 saatte çıkan 7 kişilik dağcı küpenin büyüleyen manzarasının tadını çıkardı. Dernek üyesi ve ekip başı Ömer Şenarslan, yaptığı açıklamada, etkinliği kış faaliyetleri kapsamında düzenlediklerini yürüyüş boyunca eğlendiklerini spor yaptıklarını söyledi. Şenarslan, ‘’Temel amacımız Türkiye dağcılık federasyonuna bağlı gurupları bölgemize çekerek bölge turizmine katkı sağlamaktır. Bu etkinliklerimiz ile bölgenin doğal, beşeri ve kültürel yapısının tanıtılmasını amaçlamaktayız. Bu gibi etkinliklerimize tüm doğaseverlerin katılmasını bekliyoruz. Bu doğal güzelliklere beraber şahitlik etmek istiyoruz." diye konuştu. 

Seydişehirli dağcılar, Orta Torosları oluşturan 2 bin 600 rakımlı karlarla kaplı Küpe Dağının zirvesine zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

40 santimetreye ulaşan karda 2 bin 600 metre yüksekliğindeki zirveye 5 saatte çıkan 7 kişilik dağcı küpenin büyüleyen manzarasının tadını çıkardı.

Dernek üyesi ve ekip başı Ömer Şenarslan, yaptığı açıklamada, etkinliği kış faaliyetleri kapsamında düzenlediklerini yürüyüş boyunca eğlendiklerini spor yaptıklarını söyledi.

Şenarslan, ‘’Temel amacımız Türkiye dağcılık federasyonuna bağlı gurupları bölgemize çekerek bölge turizmine katkı sağlamaktır. Bu etkinliklerimiz ile bölgenin doğal, beşeri ve kültürel yapısının tanıtılmasını amaçlamaktayız.

Bu gibi etkinliklerimize tüm doğaseverlerin katılmasını bekliyoruz. Bu doğal güzelliklere beraber şahitlik etmek istiyoruz." diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.