whatsapp

Domuz sürüsü mısır tarlalarını talan etti

EKONOMİ 18.04.2020 - 23:12, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Domuz sürüsü mısır tarlalarını talan etti

Görüntülü haber
Konya’nın Seydişehir ilçesinde aç kalan yaban domuzları suğla ovasına yeni ekilen mısır tarlalarına zarar verdiği bildirildi. Ortakaraören Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Yücel Topalak, eğridir mevkiine ektiği 10 dekar mısır tarlasına domuz sürüsü girdi. Yeni ekilen tohumların yarıdan fazla bölümünün yenilerek talan edildiğini fark eden büyük bir şok yaşadı. 10 dönüm ekili alanın kullanılamaz hale geldiğini ifade eden çiftçi Yücel Topalak, zararının yaklaşık 5-6 bin lira olduğunu belirtti. Yücel Topalak, bu yıl domuzların çok olduğunu çevre mahallelerdeki çiftçilerin canından bezdirdiğini kaydetti. Suğla ovasında domuz popülasyonu yoğunluğu olduğunu belirten Çiftçi Topalak," Tarım açısından bol yağışlı bir yıl geçirdik. Toprağın verimi de gayet güzel. Ancak yakınlarımıza kadar gelen aç domuzlar mısır tarlalarımızı talan ediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Domuzla etkin mücadele için yetkililerden sürek avı düzenlemelerini istiyoruz" dedi.
Görüntülü haber

Konya’nın Seydişehir ilçesinde aç kalan yaban domuzları suğla ovasına yeni ekilen mısır tarlalarına zarar verdiği bildirildi.

Ortakaraören Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Yücel Topalak, eğridir mevkiine ektiği 10 dekar mısır tarlasına domuz sürüsü girdi. Yeni ekilen tohumların yarıdan fazla bölümünün yenilerek talan edildiğini fark eden büyük bir şok yaşadı.

10 dönüm ekili alanın kullanılamaz hale geldiğini ifade eden çiftçi Yücel Topalak, zararının yaklaşık 5-6 bin lira olduğunu belirtti.

Yücel Topalak, bu yıl domuzların çok olduğunu çevre mahallelerdeki çiftçilerin canından bezdirdiğini kaydetti.

Suğla ovasında domuz popülasyonu yoğunluğu olduğunu belirten Çiftçi Topalak," Tarım açısından bol yağışlı bir yıl geçirdik. Toprağın verimi de gayet güzel. Ancak yakınlarımıza kadar gelen aç domuzlar mısır tarlalarımızı talan ediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Domuzla etkin mücadele için yetkililerden sürek avı düzenlemelerini istiyoruz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.