whatsapp

Engelli Rukiye akülü arabasına kavuştu

YAŞAM 15.09.2018 - 13:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Engelli Rukiye akülü arabasına kavuştu

Konya’nın Seydişehir ilçesi Kavak Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli Rukiye Kabaağaç’ın (51), akülü araba sevinci herkesi duygulandırdı. Doğuştan belden aşağısı felç olan ve yürüyemeyen Rukiye Kabaağaç, Seydişehir Ümit çocukları Derneği desteğiyle 51 yıl sonra kendisine hediye edilen akülü arabasını görünce mutluluktan adeta uçtu. Ailesinin yardımıyla dışarıya çıkarılan Kabaağaç, artık kendi akülü arabasıyla dışarıya çıkıp sokakları dolaşabilecek.  Felçli doğan kızının yürüyemediğini ifade eden 81 yaşındaki Anne İkbal ve Baba Hüseyin Kabaağaç, "İki oğlumuzdan sonra kızımız doğuştan felçli oldu. Çok doktora götürdük olmadı. Bizim yardımımızla ancak kapının önüne indirebiliyorduk. Umudumuza dernek yöneticileri koştu. Teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun. Bizim yardımımız olmadan gün yüzüne çıkıp gezebilecek. Gözümüz arkada olmayacak." dedi. Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya, " Hayırsever tarafından bize verilen akülü sandalyenin kardeşimizin yaşamını kolaylaştırmasını diliyorum. Bu yaşa kadar dışarıya çıkamamış. Bundan böyle rahatlıkla çıkıp gün yüzü görüp dolaşabilecek. Bu araçla bireysel olarak ihtiyaçlarını görebilecek. Görüyorsunuz ne kadar heyecanlı inşallah her daim böyle mutlu olur. Bu vesile ile topluma ve sosyal hayata izole olabilecek. Tüm engelli kardeşlerimize bu anlamda destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu. Daha sonra kardeşlerinin yardımıyla akülü arabasına binen engelli Rukiye, arabasıyla kısa süreliğine gezdi. Rukiye’nin mutluluğu görülmeye değerdi.

Konya’nın Seydişehir ilçesi Kavak Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli Rukiye Kabaağaç’ın (51), akülü araba sevinci herkesi duygulandırdı.

Doğuştan belden aşağısı felç olan ve yürüyemeyen Rukiye Kabaağaç, Seydişehir Ümit çocukları Derneği desteğiyle 51 yıl sonra kendisine hediye edilen akülü arabasını görünce mutluluktan adeta uçtu. Ailesinin yardımıyla dışarıya çıkarılan Kabaağaç, artık kendi akülü arabasıyla dışarıya çıkıp sokakları dolaşabilecek. 

Felçli doğan kızının yürüyemediğini ifade eden 81 yaşındaki Anne İkbal ve Baba Hüseyin Kabaağaç, "İki oğlumuzdan sonra kızımız doğuştan felçli oldu. Çok doktora götürdük olmadı. Bizim yardımımızla ancak kapının önüne indirebiliyorduk. Umudumuza dernek yöneticileri koştu. Teşekkür ederiz. Hepsinden Allah razı olsun. Bizim yardımımız olmadan gün yüzüne çıkıp gezebilecek. Gözümüz arkada olmayacak." dedi.

Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya, " Hayırsever tarafından bize verilen akülü sandalyenin kardeşimizin yaşamını kolaylaştırmasını diliyorum. Bu yaşa kadar dışarıya çıkamamış. Bundan böyle rahatlıkla çıkıp gün yüzü görüp dolaşabilecek. Bu araçla bireysel olarak ihtiyaçlarını görebilecek. Görüyorsunuz ne kadar heyecanlı inşallah her daim böyle mutlu olur. Bu vesile ile topluma ve sosyal hayata izole olabilecek. Tüm engelli kardeşlerimize bu anlamda destek olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Daha sonra kardeşlerinin yardımıyla akülü arabasına binen engelli Rukiye, arabasıyla kısa süreliğine gezdi. Rukiye’nin mutluluğu görülmeye değerdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.