whatsapp

Eşek sütü siparişlerine yetişemiyor

EKONOMİ 14.07.2019 - 03:05, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Eşek sütü siparişlerine yetişemiyor

Görüntülü haber;
Seydişehir anabağlar mahallesinde eşek çiftliği kuran engelli Gülay Bilginer (44), süt taleplerini karşılamaya çalışıyor. Bilginer,15 yaşındaki kızı Ayten ile işlettiği eşek çiftliğini ilk önce deneme amacıyla kurup bir eşekle başladığını bildirdi. Eşek sütünün farklı illerden ilgi görmesi üzerine hayvan sayısını 10’a çıkardığını kaydeden Bilginer buna rağmen siparişlere yetişemiyor. Bilginer, sütün yanı sıra zaman zaman erkek olan eşekleri de satışa sunuyor. Siparişleri Internet yoluyla aldığını dile getiren Bilginer, ‘’ Bilmediğim bir işti. Eşimin yardımıyla kısa sürede öğrendim. Günde ortalama bir eşekten 300 gram süt alıyorum. Bir yıl önce bu işe başladığım için memnunum. Bu işi yapmak isteyenlere de tavsiye ederim. Eşek sütü çok faydalı özellikle hastalar almak istiyor. Konya’nın yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden de talep alıyoruz. Bakımları biraz zor. Her gün ilgileniyorum. Eğer Devlet destekleme verirse daha fazla yaygın hale gelir. Çünkü eşekte bir hayvan. Pazar sorunu yok girişimcilerin desteklenmesi gerekir.
Görüntülü haber;

Seydişehir anabağlar mahallesinde eşek çiftliği kuran engelli Gülay Bilginer (44), süt taleplerini karşılamaya çalışıyor.

Bilginer,15 yaşındaki kızı Ayten ile işlettiği eşek çiftliğini ilk önce deneme amacıyla kurup bir eşekle başladığını bildirdi.

Eşek sütünün farklı illerden ilgi görmesi üzerine hayvan sayısını 10’a çıkardığını kaydeden Bilginer buna rağmen siparişlere yetişemiyor.

Bilginer, sütün yanı sıra zaman zaman erkek olan eşekleri de satışa sunuyor.

Siparişleri Internet yoluyla aldığını dile getiren Bilginer, ‘’ Bilmediğim bir işti. Eşimin yardımıyla kısa sürede öğrendim. Günde ortalama bir eşekten 300 gram süt alıyorum. Bir yıl önce bu işe başladığım için memnunum. Bu işi yapmak isteyenlere de tavsiye ederim. Eşek sütü çok faydalı özellikle hastalar almak istiyor. Konya’nın yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden de talep alıyoruz. Bakımları biraz zor. Her gün ilgileniyorum. Eğer Devlet destekleme verirse daha fazla yaygın hale gelir. Çünkü eşekte bir hayvan. Pazar sorunu yok girişimcilerin desteklenmesi gerekir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.