whatsapp

Haşhaş kapsülü alımı tamamlandı

EKONOMİ 20.08.2020 - 02:20, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Haşhaş kapsülü alımı tamamlandı

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO), Seydişehir’de çiftçiler tarafından üretilen haşhaş kapsüllerinin alımını tamamladı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, 2020 yılı hasat döneminde ilçe çevresinde 843 çiftçi tarafından 4. Bin 600 dekar alanda üretilen 380 ton haşhaş kapsülleri işlenmek üzere Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki fabrikaya gönderildiğini söyledi. Haşhaş üreticilerinin altın yılını yaşadığını belirten Oda Başkanı İsmail Korkmaz, “TMO tarafından haşhaş alımları tamamlandı. Çiftçilerimiz hem fiyatından hem de rekoltenin yüksekliğinden memnun. Üreticilerimiz en yüksek değerden paralarını kısa zamanda alacaklar. Son yıllarda haşhaş ekimine yoğun bir talep var. Bu talebin karşılanması için çalışmalar yapacağız. “ dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi(TMO), Seydişehir’de çiftçiler tarafından üretilen haşhaş kapsüllerinin alımını tamamladı.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, 2020 yılı hasat döneminde ilçe çevresinde 843 çiftçi tarafından 4. Bin 600 dekar alanda üretilen 380 ton haşhaş kapsülleri işlenmek üzere Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki fabrikaya gönderildiğini söyledi.

Haşhaş üreticilerinin altın yılını yaşadığını belirten Oda Başkanı İsmail Korkmaz, “TMO tarafından haşhaş alımları tamamlandı. Çiftçilerimiz hem fiyatından hem de rekoltenin yüksekliğinden memnun. Üreticilerimiz en yüksek değerden paralarını kısa zamanda alacaklar. Son yıllarda haşhaş ekimine yoğun bir talep var. Bu talebin karşılanması için çalışmalar yapacağız. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.