whatsapp

Japonya'dan Seydişehir'e sağlık tarama aracı

SAĞLIK 24.06.2020 - 01:58, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Japonya'dan Seydişehir'e sağlık tarama aracı

Görüntülü haber.
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ile Seydişehir Kaymakamlığı, Belediye, ilçe sağlık müdürlüğü protokolüyle "Yerel Projelere Hibe Programı" kapsamında ‘Mobil Gezici Sağlık Aracı hizmete başladı. Kaymakam Aydın Erdoğan, sağlığa yapılan yatırımın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde idrak edildiğini belirterek mobil sağlık aracının 55 mahallede hizmet vereceğini söyledi. Hastaneye ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar ile mevsimlik tarım işçilerinin sağlık taramalarının yapılabilmesi için proje yapıldığını ifade eden Kaymakam Erdoğan, ‘‘Bir yıllık proje çalışmasıyla aracı ilçemize kazandırdık. Emeği geçen proje koordinatörü Serap Caymaz’a ve Japonya Büyükelçiliğine ilçemiz adına teşekkür eder hayırlı olmasını dilerim’’ dedi. Aracın son sistem teknoloji ile donatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ‘’ 500.000 lira maliyeti olan araç ilçemize hibe edildi. Akciğer Grafiği, Röntgen, Ultrasonografi, EKG, Solunum testi, Kan alma, Muayene vb. konularda hizmete başladı. Küçük bir araçta mini bir hastane konforu sağlandı. Hastalıkların erken teşhisi sağlanacak. ’’ diye konuştu. Milli irade meydanındaki törene Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşlarının Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar katıldı. Başkan Mehmet Tutal, Kaymakam Aydın Erdoğan ve Proje Koordinatörü Serap Caymaz'a plaket verdi.
Görüntülü haber.

Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği ile Seydişehir Kaymakamlığı, Belediye, ilçe sağlık müdürlüğü protokolüyle "Yerel Projelere Hibe Programı" kapsamında ‘Mobil Gezici Sağlık Aracı hizmete başladı.

Kaymakam Aydın Erdoğan, sağlığa yapılan yatırımın ne kadar önemli olduğunu pandemi döneminde idrak edildiğini belirterek mobil sağlık aracının 55 mahallede hizmet vereceğini söyledi.

Hastaneye ulaşmakta zorluk çeken vatandaşlar ile mevsimlik tarım işçilerinin sağlık taramalarının yapılabilmesi için proje yapıldığını ifade eden Kaymakam Erdoğan, ‘‘Bir yıllık proje çalışmasıyla aracı ilçemize kazandırdık. Emeği geçen proje koordinatörü Serap Caymaz’a ve Japonya Büyükelçiliğine ilçemiz adına teşekkür eder hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.

Aracın son sistem teknoloji ile donatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ‘’ 500.000 lira maliyeti olan araç ilçemize hibe edildi. Akciğer Grafiği, Röntgen, Ultrasonografi, EKG, Solunum testi, Kan alma, Muayene vb. konularda hizmete başladı. Küçük bir araçta mini bir hastane konforu sağlandı. Hastalıkların erken teşhisi sağlanacak. ’’ diye konuştu.

Milli irade meydanındaki törene Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK Başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşlarının Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar katıldı.

Başkan Mehmet Tutal, Kaymakam Aydın Erdoğan ve Proje Koordinatörü Serap Caymaz'a plaket verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.