whatsapp

İYİ Partili Fahrettin Yokuş;

SİYASET 09.08.2021 - 11:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İYİ Partili Fahrettin Yokuş;

Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu isminin bir caddeye verilmesi kabul edilemez
İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Cumhuriyeti hedef alan Kadir Mısıroğlu isminin bir caddeye verilmesi kararına tepki gösterdi. Yokuş, “Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet’in yanı sıra İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a da hakaret eden ‘Fesli Kadir’in’ isminin Konya’mızda bir caddeye verilmesi kararından bir an önce vazgeçilmelidir” dedi. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı toplantısında; Konya merkez ve ilçelerinde imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklara isim verilmesine dair İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun aynen kabulüne karar verildi. 13 Temmuz 2021 tarih ve 2021/377 sayılı komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi: “Konya merkez ve İlçelerinde bulunan, imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklara; Merhum Yörük Hacı Mustafa Efendi, Sümer KOÇAK, Nezir SONAKIN, Rıfat ÇALIŞKAN, Mustafa CENGİZ, Hakan KILIÇ, Davut BERBER, Hüseyin ALPMALA, Kadir MISIROĞLU, Karabağ ve Kazakistan isimlerinin verilmesi Komisyonumuzca uygun görülmüştür.” “BU KARARDAN VAZGEÇİN” Belediye’nin açılacak yeni cadde ve sokaklardan birine Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu isminin verilmesi kararına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tepki gösterdi. “Kimsenin Konya’mız ve Cumhuriyet düşmanı birisinin ismini yan yana getirmeye hakkı yoktur” diyen Yokuş, “Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet’in yanı sıra İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a da hakaret eden ‘Fesli Kadir’in’ isminin Konya’mızda bir caddeye verilmesi kararından bir an önce vazgeçilmelidir. Her fırsatta ‘Konya’nın adını kötülemeyin’ diyen Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu kararla Konya’mızı kamuoyunda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olarak göstermektedir. Belediye daha öncede resmi sosyal medya hesaplarından bu Mısıroğlu’nun ölüm yıl dönümünü hazırladığı özel video ile anmıştı. O zaman da hem vatandaşlar hem de biz tepkimizi dile getirmemize rağmen belediye bildiğini okudu. İlla şehrimize isim arıyorsanız, şehrimize hizmet etmiş önemli isimler ya da vatanımız için canını veren şehitlerimizin isimlerini verin. Belediyenin bu Kadir Mısıroğlu sevdasından vazgeçmesini ve bu yanlış kararı tekrar gözden geçirmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu isminin bir caddeye verilmesi kabul edilemez

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk ve Cumhuriyeti hedef alan Kadir Mısıroğlu isminin bir caddeye verilmesi kararına tepki gösterdi. Yokuş, “Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet’in yanı sıra İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a da hakaret eden ‘Fesli Kadir’in’ isminin Konya’mızda bir caddeye verilmesi kararından bir an önce vazgeçilmelidir” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı toplantısında; Konya merkez ve ilçelerinde imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklara isim verilmesine dair İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun aynen kabulüne karar verildi. 13 Temmuz 2021 tarih ve 2021/377 sayılı komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi:

“Konya merkez ve İlçelerinde bulunan, imar planına göre açılmış veya açılacak olan cadde ve sokaklara; Merhum Yörük Hacı Mustafa Efendi, Sümer KOÇAK, Nezir SONAKIN, Rıfat ÇALIŞKAN, Mustafa CENGİZ, Hakan KILIÇ, Davut BERBER, Hüseyin ALPMALA, Kadir MISIROĞLU, Karabağ ve Kazakistan isimlerinin verilmesi Komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

“BU KARARDAN VAZGEÇİN”

Belediye’nin açılacak yeni cadde ve sokaklardan birine Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığıyla bilinen Kadir Mısıroğlu isminin verilmesi kararına İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş tepki gösterdi.

“Kimsenin Konya’mız ve Cumhuriyet düşmanı birisinin ismini yan yana getirmeye hakkı yoktur” diyen Yokuş, “Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyet’in yanı sıra İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’a da hakaret eden ‘Fesli Kadir’in’ isminin Konya’mızda bir caddeye verilmesi kararından bir an önce vazgeçilmelidir. Her fırsatta ‘Konya’nın adını kötülemeyin’ diyen Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu kararla Konya’mızı kamuoyunda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olarak göstermektedir. Belediye daha öncede resmi sosyal medya hesaplarından bu Mısıroğlu’nun ölüm yıl dönümünü hazırladığı özel video ile anmıştı. O zaman da hem vatandaşlar hem de biz tepkimizi dile getirmemize rağmen belediye bildiğini okudu. İlla şehrimize isim arıyorsanız, şehrimize hizmet etmiş önemli isimler ya da vatanımız için canını veren şehitlerimizin isimlerini verin. Belediyenin bu Kadir Mısıroğlu sevdasından vazgeçmesini ve bu yanlış kararı tekrar gözden geçirmesini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.