whatsapp

Kuğulu parkta bahar güzelliği ziyaretçilerini bekliyor

TURİZM 25.04.2020 - 04:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kuğulu parkta bahar güzelliği ziyaretçilerini bekliyor

Seydişehir’de ilkbahar mevsimiyle birlikte bölgenin en büyük mesire alanı, Türkiye’nin 234 cü, A tipi Kuğulu tabiat parkı yeşile büründü. Korona salgınının gölgesinde kalan şu sıra fazla ziyaretçilerin girişine engellenen 1.7 milyon metre karelik alanın 250 bin metre karesi mesire alan olan Kuğulu A tipi tabiat parkı güzel manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Bölge’de adından sıkça söz ettiren Kuğulu parkın muhteşem görüntüsü ise görenleri büyülüyor. Birçok vatandaş daha önce buraya gelerek hem manzara izleyip hem de fotoğraf çekmenin mutluluğunu yaşıyordu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel bir doğal manzarası olduğunu belirten doğa fotoğraf sanatçısı Hasan Zorlu, muhteşem doğa renklerinin bir arada toplandığını nişanlı ve evlenecek çiftlere de doğal stüdyo olanağı sunduğunu ifade etti. 2 bin 500 rakımlı Küpe dağı eteklerinde yer alan içinde ferzine mağarası, gürleviği, göletleri ve ördek ve kuğularıyla 50 den fazla ağaç çeşitleriyle önemli bir mesire yeri olduğunu belirten Zorlu, ‘’ Bölgenin en önemli tarihi ve turizm yeridir. Yaklaşık 3 bin yıl öncesine dayanan antik çağın tarihi kalıntıları olan Kuğulu park ilkbahar mevsimiyle etkileyici manzaralar sunuyor. İnşallah korona tehlikesi kalkar bu doğal güzelliği yeniden yerli ve yabancı turistler gelerek eşsiz manzaralara bakarken, bir taraftan da Kuğulu göletlinin kuğularıyla birlikte mavi sularını izlerler.’’ diye konuştu.

Seydişehir’de ilkbahar mevsimiyle birlikte bölgenin en büyük mesire alanı, Türkiye’nin 234 cü, A tipi Kuğulu tabiat parkı yeşile büründü.

Korona salgınının gölgesinde kalan şu sıra fazla ziyaretçilerin girişine engellenen 1.7 milyon metre karelik alanın 250 bin metre karesi mesire alan olan Kuğulu A tipi tabiat parkı güzel manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Bölge’de adından sıkça söz ettiren Kuğulu parkın muhteşem görüntüsü ise görenleri büyülüyor. Birçok vatandaş daha önce buraya gelerek hem manzara izleyip hem de fotoğraf çekmenin mutluluğunu yaşıyordu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel bir doğal manzarası olduğunu belirten doğa fotoğraf sanatçısı Hasan Zorlu, muhteşem doğa renklerinin bir arada toplandığını nişanlı ve evlenecek çiftlere de doğal stüdyo olanağı sunduğunu ifade etti.

2 bin 500 rakımlı Küpe dağı eteklerinde yer alan içinde ferzine mağarası, gürleviği, göletleri ve ördek ve kuğularıyla 50 den fazla ağaç çeşitleriyle önemli bir mesire yeri olduğunu belirten Zorlu, ‘’ Bölgenin en önemli tarihi ve turizm yeridir. Yaklaşık 3 bin yıl öncesine dayanan antik çağın tarihi kalıntıları olan Kuğulu park ilkbahar mevsimiyle etkileyici manzaralar sunuyor. İnşallah korona tehlikesi kalkar bu doğal güzelliği yeniden yerli ve yabancı turistler gelerek eşsiz manzaralara bakarken, bir taraftan da Kuğulu göletlinin kuğularıyla birlikte mavi sularını izlerler.’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.