whatsapp

Lavanta bahçesinde kaliteli bal üretiyor

EKONOMİ 06.07.2020 - 03:19, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Lavanta bahçesinde kaliteli bal üretiyor

Görüntülü haber.
Antalya’dan bal üretimi için 6 yıl önce Seydişehir’e gelen Kadir Şen, bin 200 rakımlı Gevenli mevkiindeki tepede örnek bir lavanta bahçesi kurduğunu belirtti. Bu yıl 6 bin dekar arazide lavanta balı üretmeye karar verdiğini anlatan Üretici Kadir Şen, tarım için kullanılmayan 6 dönüm kır alandaki atıl araziyi lavanta bahçesine çevirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Sezon sonunda satışa sunarak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağına vurgu yapan Şen, " Buranın iklimi çok güzel. Bu bölge kaliteli bal üretmeye elverişli. 50 adet arı kovanını lavanta bahçesinin yanına getirdim. Ağustos ayının 15’ne ilk bal hasadını alacağım. Kilosu 150 ile 200 lira arasında. Lavanta Kasım ayına kadar devamlı çiçek açıyor. Arı bu çiçeklerden sürekli polen toplayıp kaliteli bal yapıyor. Lavanta ayrıca stresi azaltıyor, uykusuzluğu gideriyor. Konya bölgesinde ilk defa lavanta balını ben üretiyorum. Bu mevkii zirai ilaçlardan uzak olduğu için arı etkilenmiyor. İyi bir verim alacağımı umuyorum. Ayrıca Lavanta Hem ilaç sanayinde hem de turizm bölgelerinde katma değer üreten, insanların fotoğraf çektirdiği harika bir bitki. Ben 6 yıl boyunca aynı fidandan her yıl biçerek tekrar ürün alıyorum. Katma değeri çok yüksek alternatif bir ürün. Mor lavantalar Seydişehir’in tanıtımında da etkili olacak. Lavanta bahçesi sayesinde bölgeyi turizme kazandıracağım. Alt yapı çalışmalarımı tamamlayınca tur operatörleriyle görüşeceğim.’’ dedi.
Görüntülü haber.

Antalya’dan bal üretimi için 6 yıl önce Seydişehir’e gelen Kadir Şen, bin 200 rakımlı Gevenli mevkiindeki tepede örnek bir lavanta bahçesi kurduğunu belirtti.

Bu yıl 6 bin dekar arazide lavanta balı üretmeye karar verdiğini anlatan

Üretici Kadir Şen, tarım için kullanılmayan 6 dönüm kır alandaki atıl araziyi lavanta bahçesine çevirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sezon sonunda satışa sunarak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağına vurgu yapan Şen, " Buranın iklimi çok güzel. Bu bölge kaliteli bal üretmeye elverişli. 50 adet arı kovanını lavanta bahçesinin yanına getirdim. Ağustos ayının 15’ne ilk bal hasadını alacağım. Kilosu 150 ile 200 lira arasında. Lavanta Kasım ayına kadar devamlı çiçek açıyor. Arı bu çiçeklerden sürekli polen toplayıp kaliteli bal yapıyor. Lavanta ayrıca stresi azaltıyor, uykusuzluğu gideriyor. Konya bölgesinde ilk defa lavanta balını ben üretiyorum. Bu mevkii zirai ilaçlardan uzak olduğu için arı etkilenmiyor. İyi bir verim alacağımı umuyorum. Ayrıca Lavanta Hem ilaç sanayinde hem de turizm bölgelerinde katma değer üreten, insanların fotoğraf çektirdiği harika bir bitki. Ben 6 yıl boyunca aynı fidandan her yıl biçerek tekrar ürün alıyorum. Katma değeri çok yüksek alternatif bir ürün. Mor lavantalar Seydişehir’in tanıtımında da etkili olacak. Lavanta bahçesi sayesinde bölgeyi turizme kazandıracağım. Alt yapı çalışmalarımı tamamlayınca tur operatörleriyle görüşeceğim.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.