whatsapp

Mazide kalan oyun; Kör ebe

NOSTALJİ 20.12.2020 - 01:43, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Mazide kalan oyun; Kör ebe

Geçmiş yıllardan hafızalarımızda kalan şimdilerde nostalji olan kör ebe oyunu da unutuldu.      Alt tarafı oyun" deyip geçilmemeli; Bu günün çocukları Televizyon ve bilgisayar oyunlarının evlere girmesiyle, çok uzun zaman öncesine değil, anne babalarının aldıkları oyuncaklardan hatta oyunlardan kopmuş durumdalar! Şu fotoğrafa bakın; Bir zamanlar Saadetler mahallesinde Şehir Özgür Öncel ilkokul öğrencilerini öğretmenleri tarafından geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaması gelecek kuşaklara aktarılması için ‘Kör Ebe’ oyununu oynuyorlar, Bu resim karesini görünce bende eski günlere gittim. Bu oyunun anlamı, eşitliğin, kazanan ya da kaybedenin olmayışı, ayrımcılık yok birlik beraberlik eşitlik hazzını yaşamak! Oyundaki çocuklara bakın; Oyun gereği kahrolası kör ebeye yakalanmamak için saklandıkları yerde nasılda birlik olmuşlar. Şimdi geçmiş zamandaki çocuklar olsa bugünün kahrolası şeylerini görse, körebeye de "yaşasın!" derdi. Kuşkusuz! Hey be! Ne günlere, ne zamana kaldık!

Geçmiş yıllardan hafızalarımızda kalan şimdilerde nostalji olan kör ebe oyunu da unutuldu.     

Alt tarafı oyun" deyip geçilmemeli;

Bu günün çocukları Televizyon ve bilgisayar oyunlarının evlere girmesiyle, çok uzun zaman öncesine değil, anne babalarının aldıkları oyuncaklardan hatta oyunlardan kopmuş durumdalar!

Şu fotoğrafa bakın; Bir zamanlar Saadetler mahallesinde Şehir Özgür Öncel ilkokul öğrencilerini öğretmenleri tarafından geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaması gelecek kuşaklara aktarılması için ‘Kör Ebe’ oyununu oynuyorlar, Bu resim karesini görünce bende eski günlere gittim.

Bu oyunun anlamı, eşitliğin, kazanan ya da kaybedenin olmayışı, ayrımcılık yok birlik beraberlik eşitlik hazzını yaşamak!
Oyundaki çocuklara bakın; Oyun gereği kahrolası kör ebeye yakalanmamak için saklandıkları yerde nasılda birlik olmuşlar. Şimdi geçmiş zamandaki çocuklar olsa bugünün kahrolası şeylerini görse, körebeye de "yaşasın!" derdi. Kuşkusuz!

Hey be! Ne günlere, ne zamana kaldık!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.