whatsapp

Mera temizleme makinesi Taşağıl’a teslim edildi

EKONOMİ 31.10.2020 - 14:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Mera temizleme makinesi Taşağıl’a teslim edildi

Görüntülü haber...
Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü mera ıslah çalışmaları kapsamında arazideki çalıları temizleme Makinesini Taşağıl Mahallesi muhtarına teslim edildi. Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, mera ıslah çalışmalarına makine desteğiyle katkı sağlanacağını söyledi. Ünüvar, “Mera alanlarında kullanılmak üzere temin edilen Dal Parçalama Makinesi ile meralar üzerinde otlayan evcil hayvanlara, bitki örtüsüne veya çayır ve meraların ekonomikliğine zararlı olan çalımsı ve odunsu bitkilerle mekanik mücadeleyi hedefliyoruz.  Bu makine ile meralar üzerinde bulunan yabancı bitkilerle mücadelede işgücü ve zamandan tasarruf sağlanacağı gibi, bu bitkilerin vejetasyondan uzaklaştırılması ile hayvanların rahat otlaması sağlanacak ve meralarımızın verimliliğine katkı sağlanacaktır. Taşağıl mahallemizde bu makineyi deneyerek muhtarımıza teslim ettik. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Görüntülü haber...

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü mera ıslah çalışmaları kapsamında arazideki çalıları temizleme Makinesini Taşağıl Mahallesi muhtarına teslim edildi.

Seydişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ünüvar, mera ıslah çalışmalarına makine desteğiyle katkı sağlanacağını söyledi.

Ünüvar, “Mera alanlarında kullanılmak üzere temin edilen Dal Parçalama Makinesi ile meralar üzerinde otlayan evcil hayvanlara, bitki örtüsüne veya çayır ve meraların ekonomikliğine zararlı olan çalımsı ve odunsu bitkilerle mekanik mücadeleyi hedefliyoruz.  Bu makine ile meralar üzerinde bulunan yabancı bitkilerle mücadelede işgücü ve zamandan tasarruf sağlanacağı gibi, bu bitkilerin vejetasyondan uzaklaştırılması ile hayvanların rahat otlaması sağlanacak ve meralarımızın verimliliğine katkı sağlanacaktır. Taşağıl mahallemizde bu makineyi deneyerek muhtarımıza teslim ettik. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.