whatsapp

Öğrenciler kuğu markasıyla dezenfektan üretiyor

EĞİTİM 20.03.2020 - 01:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrenciler kuğu markasıyla dezenfektan üretiyor

Seydişehir Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü öğrencileri korona virüse karşı kendi ürettiği kuğu markası dezenfektanları kullanıyor. Dünyada ve Türkiye’de yayılmaya başlayan Coronavirüse (COVID – 19) önlem olarak, meslek lisesi bünyesinde kimya bölümü öğrencileri kuğu markasıyla el ve alan temizlik dezenfektanları üretiyor. Okulun laboratuvarında analiz ve test edilerek üretilen solüsyon temizlik malzemesi üretimi koronavirüs ile birlikte diğer zararlı mikroorganizmalara karşı da etkili oluyor. İlçe milli eğitim müdürü Tahir Kibar, Endüstri meslek lisesi kimya bölümünde, kuğu markasıyla üretilen dezenfektan, 5 litrelik bidon 35 liraya satıldığını belirterek okullar, kurumlar özel binalar ve vatandaşlar için üretildiğini dile getirdi.

Seydişehir Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü öğrencileri korona virüse karşı kendi ürettiği kuğu markası dezenfektanları kullanıyor.

Dünyada ve Türkiye’de yayılmaya başlayan Coronavirüse (COVID – 19) önlem olarak, meslek lisesi bünyesinde kimya bölümü öğrencileri kuğu markasıyla el ve alan temizlik dezenfektanları üretiyor.

Okulun laboratuvarında analiz ve test edilerek üretilen solüsyon temizlik malzemesi üretimi koronavirüs ile birlikte diğer zararlı mikroorganizmalara karşı da etkili oluyor.

İlçe milli eğitim müdürü Tahir Kibar, Endüstri meslek lisesi kimya bölümünde, kuğu markasıyla üretilen dezenfektan, 5 litrelik bidon 35 liraya satıldığını belirterek okullar, kurumlar özel binalar ve vatandaşlar için üretildiğini dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.