whatsapp

Organize sanayiye 20 milyon liralık yeni bir yatırım tesisi

EKONOMİ 15.02.2021 - 12:43, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Organize sanayiye 20 milyon liralık yeni bir yatırım tesisi

Seydişehir Organize Sanayi Bölgene (OSB) balık İşleme ve Paketleme Tesisi yapılıyor. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, OSB’den 23 Bin metrekarelik bir alanın Callut Su Ürünlerine tahsis edildiğini ve dolgu çalışmalarının başladığını kaydetti. Hüyük ‘e bağlı Tolca Mahallesinde faaliyetlerine devam eden Callut Su Ürünleri tarafından Seydişehir Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalarına başlanılan balık işleme ve paketleme tesisinin 1 yıl içinde faaliyete geçeceği bildirildi. Balık sektörüne 20 yıl önce başladıklarını kaydeden Callut Su Ürünleri Sahibi Ali Yıldırım; “Tolca mahallemizde sektöre başladık. Somon, Levrek, Çupra ve Alabalık iç alma, bütün şeklinde taze ya da dondurulmuş şeklinde üretim yapılıyor ve genellikle yüzde 90’nı yurtdışına ihraç ediliyor. Akdeniz bölgesinde otellerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gün geçtikçe büyümeye devam ediyoruz. Belediye Başkanımızla yaptığımız ikili görüşmeler sonucunda Seydişehir’de de bir tesis kurma kararı aldık. Başkanımız bize bu konuda yardımcı oldu. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. 23 Bin metrekarelik bir alanda 10 bin ton kapasiteli tesis kuracağımız tesisimizin ilk etapta 5 bin metrekarelik alanında faaliyetlerimize başlayacağız. Toplamda 20 Milyon liralık bir yatırım olacak. 150 personel istihdam edilecek” dedi.

Seydişehir Organize Sanayi Bölgene (OSB) balık İşleme ve Paketleme Tesisi yapılıyor.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, OSB’den 23 Bin metrekarelik bir alanın Callut Su Ürünlerine tahsis edildiğini ve dolgu çalışmalarının başladığını kaydetti.

Hüyük ‘e bağlı Tolca Mahallesinde faaliyetlerine devam eden Callut Su Ürünleri tarafından Seydişehir Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalarına başlanılan balık işleme ve paketleme tesisinin 1 yıl içinde faaliyete geçeceği bildirildi.

Balık sektörüne 20 yıl önce başladıklarını kaydeden Callut Su Ürünleri Sahibi Ali Yıldırım; “Tolca mahallemizde sektöre başladık. Somon, Levrek, Çupra ve Alabalık iç alma, bütün şeklinde taze ya da dondurulmuş şeklinde üretim yapılıyor ve genellikle yüzde 90’nı yurtdışına ihraç ediliyor. Akdeniz bölgesinde otellerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gün geçtikçe büyümeye devam ediyoruz. Belediye Başkanımızla yaptığımız ikili görüşmeler sonucunda Seydişehir’de de bir tesis kurma kararı aldık. Başkanımız bize bu konuda yardımcı oldu. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. 23 Bin metrekarelik bir alanda 10 bin ton kapasiteli tesis kuracağımız tesisimizin ilk etapta 5 bin metrekarelik alanında faaliyetlerimize başlayacağız. Toplamda 20 Milyon liralık bir yatırım olacak. 150 personel istihdam edilecek” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.