whatsapp

Ortakaraören mahallesinde tarla günü

EKONOMİ 19.09.2019 - 11:59, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ortakaraören mahallesinde tarla günü

Konya’nın Seydişehir ilçesi Ortakaraören mahallesinde ülkenin önemli besin bitkisi olan mısır çeşitleri için çiftçilerin katılımıyla tarla günü yapıldı. Seydişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonuyla ziraat mühendisi İbrahim Bilici tarafından Seydişehir tarımının geleceğine yönelik mısır çeşitleri çiftçilere anlatıldı. Ziraat mühendisi İbrahim Bilici, Ortakaraoren. Mahallemizde yerli ve milli mısır cesitleri olan Ada 523, Aga, sakarya ve hacibey in tanıtımı düzenledikleri tarla günüyle üreticilerin bilgilendirildiğini kaydetti. Bilici, "Türkiye'de alternatif tarımı geliştirmekten başka çaremiz yoktur. Bu nedenle topraklarımızı hiç boş bırakmamalı her metre karesinden azami oranda faydalanmalıyız. Bu açıdan baktığımızda mısır bitkisi çok önemli bir tarım ürünüdür. Yerli üretip yerli tüketeceğiz’’ dedi. Tarla gününe, Tarım kredi kooperatifi ve pancar kooperatifi temsilciler ve çiftçiler katıldı.

Konya’nın Seydişehir ilçesi Ortakaraören mahallesinde ülkenin önemli besin bitkisi olan mısır çeşitleri için çiftçilerin katılımıyla tarla günü yapıldı.

Seydişehir Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonuyla ziraat mühendisi İbrahim Bilici tarafından Seydişehir tarımının geleceğine yönelik mısır çeşitleri çiftçilere anlatıldı.

Ziraat mühendisi İbrahim Bilici, Ortakaraoren. Mahallemizde yerli ve milli mısır cesitleri olan Ada 523, Aga, sakarya ve hacibey in tanıtımı düzenledikleri tarla günüyle üreticilerin bilgilendirildiğini kaydetti.

Bilici, "Türkiye'de alternatif tarımı geliştirmekten başka çaremiz yoktur. Bu nedenle topraklarımızı hiç boş bırakmamalı her metre karesinden azami oranda faydalanmalıyız. Bu açıdan baktığımızda mısır bitkisi çok önemli bir tarım ürünüdür. Yerli üretip yerli tüketeceğiz’’ dedi.

Tarla gününe, Tarım kredi kooperatifi ve pancar kooperatifi temsilciler ve çiftçiler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.