whatsapp

Kış ve halkın geçimi

ANALİZ (SG) - Seydişehir Gündem | 19.09.2021 - 02:08, Güncelleme: 21.09.2021 - 00:39
 

Kış ve halkın geçimi

Halkın Gıda, enerji, ulaşım, konut gibi giderlerinin artması, sabit ücretlerinin gerilmesi ile işsizlik yaklaşan kış şartlarında endişelendiriyor.
Vatandaşların büyük çoğunluğunun en önemli sorusu kışı nasıl atlatacağız? Vatandaş, yarınlarından emin değil! Bu koşullarda siyaset yapmak, muhalefet için kolaydır; ama iktidar için zordur. AKP yetkilileri teşkilatlarına “araziye çıkın, halka hizmetlerimizi anlatın” diyor. Ama araziye çıkan AKP’liler hem çok az, hem de eleştiriliyor, hangi yüzle geldiniz sorusuyla karşılaşıyorlar. AKP nin son yapılan anketinde yüzde 38’e kadar gerilemiş durumda. İktidar ortağı MHP, yüzde 8’lerde. Bu tablo, Cumhur İttifakı’nın iktidar kalma şansının gitgide eridiğini gösteriyor… Türkiye’de en geç 2023’te bir iktidar değişikliği olacağı büyük bir olasılık. İktidar değişikliği, tabii, iktidarın her alandaki yanlışlarının hesabının sorulacağı bir iklimi getirecek. Özellikle kendisini gözü kapalı iktidara teslim eden bürokrasi için zor günler başlayacak. Temennimiz, bürokratların geç de olsa hükümetin değil, devletin memuru olduklarını hazırlamaları ve buna uygun adımlar atmalarıdır. İktidarlar gelir geçer, ama devlet kalır.
Halkın Gıda, enerji, ulaşım, konut gibi giderlerinin artması, sabit ücretlerinin gerilmesi ile işsizlik yaklaşan kış şartlarında endişelendiriyor.

Vatandaşların büyük çoğunluğunun en önemli sorusu kışı nasıl atlatacağız?

Vatandaş, yarınlarından emin değil!

Bu koşullarda siyaset yapmak, muhalefet için kolaydır; ama iktidar için zordur.

AKP yetkilileri teşkilatlarına “araziye çıkın, halka hizmetlerimizi anlatın” diyor. Ama araziye çıkan AKP’liler hem çok az, hem de eleştiriliyor, hangi yüzle geldiniz sorusuyla karşılaşıyorlar.

AKP nin son yapılan anketinde yüzde 38’e kadar gerilemiş durumda. İktidar ortağı MHP, yüzde 8’lerde.

Bu tablo, Cumhur İttifakı’nın iktidar kalma şansının gitgide eridiğini gösteriyor…

Türkiye’de en geç 2023’te bir iktidar değişikliği olacağı büyük bir olasılık.

İktidar değişikliği, tabii, iktidarın her alandaki yanlışlarının hesabının sorulacağı bir iklimi getirecek. Özellikle kendisini gözü kapalı iktidara teslim eden bürokrasi için zor günler başlayacak.

Temennimiz, bürokratların geç de olsa hükümetin değil, devletin memuru olduklarını hazırlamaları ve buna uygun adımlar atmalarıdır.

İktidarlar gelir geçer, ama devlet kalır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.