whatsapp

Seydişehir gerileme sürecinde

ANALİZ 10.04.2021 - 12:53, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir gerileme sürecinde

Seydişehir Alüminyum 1967 yılından sonra ilçeye yeni bir toplumsal düzen ile onun değer yargılarını taşıdı. Üretime geçildikten sonra da yeni gelişen toplumsal düzenin temel kurulumu oldu. Taa kii özelleşmeye kadar… Seydişehir’in göç aldığı yıllarda değişik bölge ve kentlerden insanların gelmesi, kentin demografik yapısını zenginleştirdi; buna koşut olarak kent, çok kültürlü bir profile kovuştu. Buna bağlı olarak da Seydişehir’in özgün şivesi yavaş yavaş yok olurken onun yerini bir şiveler mozaiği aldı. Bu yapı kentin çoklu kültürel yapısının profilini yükseltti. Bu en çok eğitim, sağlık, kültür, edebiyat, sanat, medya ile siyaset dilinde ve siyaset üretimi ile uygulamalarında kendisini gösterdi. 2005 yılı özelleştirme sürecinden sonra kültürel ve sanat etkinlikleri bakımdan Seydişehir daha az üretken: medya, teknolojideki dev gelişmelere rağmen kültürel bakımdan onunla aynı hızla gerilemeye başladı. Geri zihniyette ki grupların ilçe de yapılaşması Kent, kültürel ve sosyal bakımdan gitgide yozlaşmaya başladı. Bunu önlemenin yolu kültürel-sanatsal etkinliklerin yanı sıra, sosyal iletişime düzey kazandıracak etkinliklerin çoğaltılmasından geçiyor. Sosyo-kültürel içerikli kitle örgütlerinin daha çok dışa dönmeleri gerekiyor… Seydişehir içe kapanıklıktan gelişmiş düzeydeki şehirlerle bağını güçlendirip dışarıya açılması gerekiyor. Bunun yolu da seçilecek belediye başkanları ve atanmış kaymakam kamu yöneticilerine sivil toplum kuruluşlarının yapısının öneminden geçiyor. Yoksa kan kaybetmeye devam edeceğiz..

Seydişehir Alüminyum 1967 yılından sonra ilçeye yeni bir toplumsal düzen ile onun değer yargılarını taşıdı.

Üretime geçildikten sonra da yeni gelişen toplumsal düzenin temel kurulumu oldu. Taa kii özelleşmeye kadar…

Seydişehir’in göç aldığı yıllarda değişik bölge ve kentlerden insanların gelmesi, kentin demografik yapısını zenginleştirdi; buna koşut olarak kent, çok kültürlü bir profile kovuştu. Buna bağlı olarak da Seydişehir’in özgün şivesi yavaş yavaş yok olurken onun yerini bir şiveler mozaiği aldı.

Bu yapı kentin çoklu kültürel yapısının profilini yükseltti.

Bu en çok eğitim, sağlık, kültür, edebiyat, sanat, medya ile siyaset dilinde ve siyaset üretimi ile uygulamalarında kendisini gösterdi.

2005 yılı özelleştirme sürecinden sonra kültürel ve sanat etkinlikleri bakımdan Seydişehir daha az üretken: medya, teknolojideki dev gelişmelere rağmen kültürel bakımdan onunla aynı hızla gerilemeye başladı.

Geri zihniyette ki grupların ilçe de yapılaşması Kent, kültürel ve sosyal bakımdan gitgide yozlaşmaya başladı.

Bunu önlemenin yolu kültürel-sanatsal etkinliklerin yanı sıra, sosyal iletişime düzey kazandıracak etkinliklerin çoğaltılmasından geçiyor. Sosyo-kültürel içerikli kitle örgütlerinin daha çok dışa dönmeleri gerekiyor…

Seydişehir içe kapanıklıktan gelişmiş düzeydeki şehirlerle bağını güçlendirip dışarıya açılması gerekiyor.

Bunun yolu da seçilecek belediye başkanları ve atanmış kaymakam kamu yöneticilerine sivil toplum kuruluşlarının yapısının öneminden geçiyor.

Yoksa kan kaybetmeye devam edeceğiz..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.