whatsapp

Seydişehir’in güzel günlerinden

NOSTALJİ 05.04.2020 - 01:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’in güzel günlerinden

Geçmişten kareler
Seydişehir’e bağlı Çat ve Gökhüyük, İncesu köyünden. Eskiden köylüler ekili alanları ve meraları korumak için evlerini kayalık ve kıraç yamaçlara yaparlardı. Ya şimdi? Çavuş mahallemizde eski tarihi bir çeşme. Kitabesi kaybolmuş! Kurnalarından sessizlik akıyor. Çocukların oyun mekânı hainde. Bu sessizliğe bir anlam veremiyorlar. Çavuş yaylası çekirgelerin istilasına uğramıştı. Dönemin belediye başkanı Mehmet Özer mücadele etmişti. 1990'lı yıllardan. Seydişehir’in düğünleri. Güzel yıllardan bir anı. Eskiye dayanan geleneklerden. Kültür zenginliği ve çok renkli görüntüler oluştururdu. Ama ne yazık bugün bu güzel görüntüden eser yok. Milli köçek Mürsel Tavuş, Cemali, doğal düğünlerinden biri. Bir dönem Seydişehir’i yönetenler. 1990 yılında SHP’li Belediye başkanı Mevlüt Kılınçoğlu, Pınarbaşı’nda 5 Ağustos kalkınma bayramından. Ve diğer başkanlarımız Çok çok iyi günlerden bir an. Şimdi kültürler örf ve adetler de kalmadı benliğimiz fakirleşiyor mu, Ne? Şimdi her şey işportacı mantığına dayandı. İnsanlık ikinci planda gibime geliyor. Gazeteciler derneği üyelerinin günlerinden biri. İlçenin haber emektarları yılda bir kez de olsa bir araya gelirdi. Anayurt Gazetesinde haber olmuş. Güzel bir anı. Enver Haykır, arşivi
Geçmişten kareler

Seydişehir’e bağlı Çat ve Gökhüyük, İncesu köyünden. Eskiden köylüler ekili alanları ve meraları korumak için evlerini kayalık ve kıraç yamaçlara yaparlardı. Ya şimdi?

Çavuş mahallemizde eski tarihi bir çeşme. Kitabesi kaybolmuş! Kurnalarından sessizlik akıyor. Çocukların oyun mekânı hainde. Bu sessizliğe bir anlam veremiyorlar.

Çavuş yaylası çekirgelerin istilasına uğramıştı. Dönemin belediye başkanı Mehmet Özer mücadele etmişti. 1990'lı yıllardan.

Seydişehir’in düğünleri. Güzel yıllardan bir anı. Eskiye dayanan geleneklerden. Kültür zenginliği ve çok renkli görüntüler oluştururdu. Ama ne yazık bugün bu güzel görüntüden eser yok.

Milli köçek Mürsel Tavuş, Cemali, doğal düğünlerinden biri.

Bir dönem Seydişehir’i yönetenler.

1990 yılında SHP’li Belediye başkanı Mevlüt Kılınçoğlu, Pınarbaşı’nda 5 Ağustos kalkınma bayramından.

Ve diğer başkanlarımız Çok çok iyi günlerden bir an. Şimdi kültürler örf ve adetler de kalmadı benliğimiz fakirleşiyor mu, Ne? Şimdi her şey işportacı mantığına dayandı. İnsanlık ikinci planda gibime geliyor.

Gazeteciler derneği üyelerinin günlerinden biri. İlçenin haber emektarları yılda bir kez de olsa bir araya gelirdi. Anayurt Gazetesinde haber olmuş. Güzel bir anı.

Enver Haykır, arşivi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.