whatsapp

Pozitif vaka sayısı artı önlemler arttırıldı

SAĞLIK 13.08.2021 - 23:02, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Pozitif vaka sayısı artı önlemler arttırıldı

Seydişehir’in Tepecik mahallesinde yaklaşık 30 kişide yeni tip Korona virüs testinin pozitif çıkması sonucu önlemler arttırıldı. Edinilen bilgilere göre, yapılan testlerde vakanın görüldüğü Tepecik mahallesinde önlemler artırılırken Filyasyon çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 25-30 kişiye ulaşıldı. Bu kişiler gözlem altında tutularak evlerinde karantina uygulaması yapılıyor. İlçe Hıfzıssıhha Kararıyla 14 gün boyunca nişan düğün nikâh asker şenliği ve tarhana gibi toplu yapılan bütün etkinlikler yasaklanırken köy meydanında, Cami, kahvehane, bakkal önünde toplu oturulamayacak. Maskesiz kimse sokağa çıkamayacak. Yetkililer, ‘’Korkulacak ve paniğe kapılacak bir durum yok. Bizim vatandaşlarımızdan tek ricamız, kurallara uymaları, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarıdır. Olay kontrolümüz altında. Ekiplerimiz birebir çalışarak işlemlerini sürdürüyor. Vatandaşlarımız 14. gün kuralına uymaları ve temastan kaçınmaları gerekiyor. Vakanın artması da azalması da kurallara uymamamıza bağlı” denildi.

Seydişehir’in Tepecik mahallesinde yaklaşık 30 kişide yeni tip Korona virüs testinin pozitif çıkması sonucu önlemler arttırıldı.

Edinilen bilgilere göre, yapılan testlerde vakanın görüldüğü Tepecik mahallesinde önlemler artırılırken Filyasyon çalışmaları devam ediyor.

Yapılan çalışmalar neticesinde yaklaşık 25-30 kişiye ulaşıldı. Bu kişiler gözlem altında tutularak evlerinde karantina uygulaması yapılıyor.

İlçe Hıfzıssıhha Kararıyla 14 gün boyunca nişan düğün nikâh asker şenliği ve tarhana gibi toplu yapılan bütün etkinlikler yasaklanırken köy meydanında, Cami, kahvehane, bakkal önünde toplu oturulamayacak. Maskesiz kimse sokağa çıkamayacak.

Yetkililer, ‘’Korkulacak ve paniğe kapılacak bir durum yok. Bizim vatandaşlarımızdan tek ricamız, kurallara uymaları, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarıdır. Olay kontrolümüz altında. Ekiplerimiz birebir çalışarak işlemlerini sürdürüyor. Vatandaşlarımız 14. gün kuralına uymaları ve temastan kaçınmaları gerekiyor. Vakanın artması da azalması da kurallara uymamamıza bağlı” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.