whatsapp

Sirkenin faydaları

SAĞLIK 28.08.2019 - 03:16, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sirkenin faydaları

Beyaz sirke İpeksi saçlar Reklamlarda sürekli duyuyoruz "ipeksi saçlar"ı. Ona sahip olmak içinse yapmanız gereken tek şey bir ölçek sirkeyle iki ölçek suyu karıştırıp tüm saçlarınıza uygulamak. 10 dakika beklemeniz yeterli. Sigara kokusu Elinizdeki sigara kokusundan kurtulmak için yapmanız gereken tek şey bir kaseye beyaz sirkeyi koyup nereden sigara kokusunun gitmesini istiyorsanız orada bekletmek. Daha kalıcı ojeler Ojenin ilk katını sürmeden önce bir bardağın yarısı kadar sirkeye parmaklarınızı sokup 10 dakika bekletin. Daha sonra da ojeyi sürün. Ojenin ömrünün uzadığını fark edeceksiniz. Işıl ışıl banyolar Sirkenin beyazlatıcı ve antibakteriyel özelliiğinden yararlanın. Bir ölçek sirkeyle iki ölçek suyu karıştırdıktan sonra bunu spreyle temizlenmesini istediğiniz bölgeye uygulayın. Parlayacak her yer! Halılar ve zemin 1 bardak sirke ve 2 litre sıcak suyu karıştırın. Halıları temizlemek için önce sirkeyi sonra da küçük bir miktar deterjan uygulayın. Kurumaya bırakın ve bitti! * Elma sirkesi Yaşlılık lekelerini temizleyin Ölü hücreleri yok etmenizi ve cildinizin taze ve daha genç görünmesini de elma sirkesiyle sağlayabilirsiniz. Bir yemek kaşığı elma sirkesini yarım bardak suyun içine ekleyin ve bunu da pamuk ile cildinize uygulayın. 30 dakika cildinizde durması yeterli. Akne ve sivilcelerle savaşın Cildinizi yağdan arındıran elma sirkesi, ayrıca nefes almasını da sağlar. Cilt tonunu ayarlar 1 yemek kaşığı sirke ve 2 bardak suyla bir pamuğu nemlendirin. Temiz ve kuru cildinize, göz çevresinden uzak tutarak uygulayın. Bunu her gece yatmadan önce tekrarlayın. Sinek ısırıklarından kurtulun Elma sirkesinin yarayı iyileştirici ve antibakteriyel bir gücü var. Bunu kaşınmayı durdurucu olarak da kullanabilirsiniz. Kepeklere son Bir bardağın çeyreği kadar elma sirkesiini yine bir bardağın çeyreği kadar suyla karıştırıp bir sprey kutusuna koyun. Daha sonra saçınıza bu spreyi ugulayın ve 15 dakika saçınızda kalmasını sağlayın. Ayrıca kullandığınız şampuana da biraz sirke ekleyebilirsiniz. Tüm bu anlattıklarımızla ilgili bilmeniz gerekenler var: - Hiçbir zaman sirkeyi doğrudan uygulamayın, suyla karıştırın. -Yüzünüze uygulamadan önce, alerjiniz olup olmadığına dikkat edin. -Doğrudan güneş ışığına sirkenin temas etmesini engellemek için tüm bunları gece yapmaya dikkat edin.

Beyaz sirke

İpeksi saçlar

Reklamlarda sürekli duyuyoruz "ipeksi saçlar"ı. Ona sahip olmak içinse yapmanız gereken tek şey bir ölçek sirkeyle iki ölçek suyu karıştırıp tüm saçlarınıza uygulamak. 10 dakika beklemeniz yeterli.

Sigara kokusu

Elinizdeki sigara kokusundan kurtulmak için yapmanız gereken tek şey bir kaseye beyaz sirkeyi koyup nereden sigara kokusunun gitmesini istiyorsanız orada bekletmek.

Daha kalıcı ojeler

Ojenin ilk katını sürmeden önce bir bardağın yarısı kadar sirkeye parmaklarınızı sokup 10 dakika bekletin. Daha sonra da ojeyi sürün. Ojenin ömrünün uzadığını fark edeceksiniz.

Işıl ışıl banyolar

Sirkenin beyazlatıcı ve antibakteriyel özelliiğinden yararlanın. Bir ölçek sirkeyle iki ölçek suyu karıştırdıktan sonra bunu spreyle temizlenmesini istediğiniz bölgeye uygulayın. Parlayacak her yer!

Halılar ve zemin

1 bardak sirke ve 2 litre sıcak suyu karıştırın. Halıları temizlemek için önce sirkeyi sonra da küçük bir miktar deterjan uygulayın. Kurumaya bırakın ve bitti!

* Elma sirkesi

Yaşlılık lekelerini temizleyin

Ölü hücreleri yok etmenizi ve cildinizin taze ve daha genç görünmesini de elma sirkesiyle sağlayabilirsiniz. Bir yemek kaşığı elma sirkesini yarım bardak suyun içine ekleyin ve bunu da pamuk ile cildinize uygulayın. 30 dakika cildinizde durması yeterli.

Akne ve sivilcelerle savaşın

Cildinizi yağdan arındıran elma sirkesi, ayrıca nefes almasını da sağlar.

Cilt tonunu ayarlar

1 yemek kaşığı sirke ve 2 bardak suyla bir pamuğu nemlendirin. Temiz ve kuru cildinize, göz çevresinden uzak tutarak uygulayın. Bunu her gece yatmadan önce tekrarlayın.

Sinek ısırıklarından kurtulun

Elma sirkesinin yarayı iyileştirici ve antibakteriyel bir gücü var. Bunu kaşınmayı durdurucu olarak da kullanabilirsiniz.

Kepeklere son

Bir bardağın çeyreği kadar elma sirkesiini yine bir bardağın çeyreği kadar suyla karıştırıp bir sprey kutusuna koyun. Daha sonra saçınıza bu spreyi ugulayın ve 15 dakika saçınızda kalmasını sağlayın. Ayrıca kullandığınız şampuana da biraz sirke ekleyebilirsiniz.

Tüm bu anlattıklarımızla ilgili bilmeniz gerekenler var: - Hiçbir zaman sirkeyi doğrudan uygulamayın, suyla karıştırın. -Yüzünüze uygulamadan önce, alerjiniz olup olmadığına dikkat edin. -Doğrudan güneş ışığına sirkenin temas etmesini engellemek için tüm bunları gece yapmaya dikkat edin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.