whatsapp

Stresinize tavsiye

YAŞAM 18.11.2018 - 12:29, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Stresinize tavsiye

Belli bir seviyede kalan stres insan için iyi sayılabilir ama bir noktadan sonra stres insanın fiziksel ve psikolojik sağlığı için oldukça korkutucu da olabiliyor. Günlük hayatta stresinizi ve saldırganlık potansiyelinizi azaltabilecek samimi bir tavsiye Yani stres altındayken yeni bir fikre ya da yeni bir insana vereceğiniz ilk tepki yüksek ihtimal reddetmek olacaktır. Diyeceğim o ki stres bütün kötülüklerin anasıdır. Evet. Yaşam karmaşası, iş stresi, trafik derken insan gün içinde çok yıpranabiliyor. Bu yıpranmışlığı hayatınızdan çıkarmanız mümkün değilse bile bununla baş etmek çok da zor değil. Hayat seninle başlayıp seninle bitmiyor. Doğumla başlayıp ölümle bitiyor ve bazı şeyleri dert edinmek olumsuz duygulara kendini boğmak için gerçekten kısa. Bize endokrine edilen doğru veya yanlış davranış kalıplarını sorgulamaktan o kadar korkuyoruz ki bu binlerce yıldır toplum adını verdiğimiz hastalıklı olgunun devamını sağlıyor. Toplum kavramının neden hastalıklı bir yapı olduğu başka bir yazı konusu olsun, konudan sapmayalım. Tamamen genetik olmasa da 20 yaşından sonra değiştiremezsin o özelliğini. Senin yönetebildiğin davranış kalıplarınla saldırgan olman sana bir özellik, bir artı değer katmaz. Bir alfa gerektiği zaman a tipi, gerektiği zaman dibine kadar b tipi olmayı bilen insandır. Hayatınızdan stres yaratan olayları, olguları, insanları çıkartamayabilirsiniz ama stresinizle baş edebilirsiniz. Düşündüğünüz kadar zor değil, sadece derin bir nefes alın ve bakış açınızı değiştirin. Her şeye sahip olmak zorunda değilsiniz, her şeyin en iyisini hak etmiyorsunuz. Hak ettiğiniz kadarını hak ediyorsunuz. Hak ettiğiniz kadarı için çabalayın, ama fazlası için tırmalamayı bırakın. Statü için, parmakla gösterilmek için, "bilmem ne bilmem kim bey/hanım" desinler diye başkaları için yaşamayı bırakın, kendiniz için yaşayın. Şu dünyaya 60-70 bilemedin 80 yıllığına takılmak için geldiğimizi unutmayın. Mutlu olacaksınız. "hiçbir şey güzel olmayacak ama yaşıyorum ulan ben, bundan güzel şey mi var?" -Kemal Sunal

Belli bir seviyede kalan stres insan için iyi sayılabilir ama bir noktadan sonra stres insanın fiziksel ve psikolojik sağlığı için oldukça korkutucu da olabiliyor.

Günlük hayatta stresinizi ve saldırganlık potansiyelinizi azaltabilecek samimi bir tavsiye

Yani stres altındayken yeni bir fikre ya da yeni bir insana vereceğiniz ilk tepki yüksek ihtimal reddetmek olacaktır.

Diyeceğim o ki stres bütün kötülüklerin anasıdır. Evet.

Yaşam karmaşası, iş stresi, trafik derken insan gün içinde çok yıpranabiliyor. Bu yıpranmışlığı hayatınızdan çıkarmanız mümkün değilse bile bununla baş etmek çok da zor değil.

Hayat seninle başlayıp seninle bitmiyor. Doğumla başlayıp ölümle bitiyor ve bazı şeyleri dert edinmek olumsuz duygulara kendini boğmak için gerçekten kısa. Bize endokrine edilen doğru veya yanlış davranış kalıplarını sorgulamaktan o kadar korkuyoruz ki bu binlerce yıldır toplum adını verdiğimiz hastalıklı olgunun devamını sağlıyor. Toplum kavramının neden hastalıklı bir yapı olduğu başka bir yazı konusu olsun, konudan sapmayalım.

Tamamen genetik olmasa da 20 yaşından sonra değiştiremezsin o özelliğini. Senin yönetebildiğin davranış kalıplarınla saldırgan olman sana bir özellik, bir artı değer katmaz. Bir alfa gerektiği zaman a tipi, gerektiği zaman dibine kadar b tipi olmayı bilen insandır.

Hayatınızdan stres yaratan olayları, olguları, insanları çıkartamayabilirsiniz ama stresinizle baş edebilirsiniz. Düşündüğünüz kadar zor değil, sadece derin bir nefes alın ve bakış açınızı değiştirin.

Her şeye sahip olmak zorunda değilsiniz, her şeyin en iyisini hak etmiyorsunuz. Hak ettiğiniz kadarını hak ediyorsunuz. Hak ettiğiniz kadarı için çabalayın, ama fazlası için tırmalamayı bırakın. Statü için, parmakla gösterilmek için, "bilmem ne bilmem kim bey/hanım" desinler diye başkaları için yaşamayı bırakın, kendiniz için yaşayın. Şu dünyaya 60-70 bilemedin 80 yıllığına takılmak için geldiğimizi unutmayın. Mutlu olacaksınız.

"hiçbir şey güzel olmayacak ama yaşıyorum ulan ben, bundan güzel şey mi var?" -Kemal Sunal

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.