whatsapp

Tarihi cumbalı evlerin maketleri turizme kazandırılsın

TURİZM 12.03.2020 - 12:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarihi cumbalı evlerin maketleri turizme kazandırılsın

Konya’nın Seydişehir ilçesinde kaybolan şehrin özgün mimarisini yansıtan tarihi cumbalı evlerin maket olarak tasarlanıp yapılarak turizme kazandırılması istendi. Tema gönüllü temsilcisi araştırmacı yazar Ali Kazankaya, yöreye özgü günümüzde birkaç tane kalan Seydişehir’in asırlık cumbalı tarihi evlerin turizme kazandırılması için kaymakamlık, belediye, Halk eğitim merkezi veya ahşap ustaları tarafından maket ev yapım çalışma başlatılıp turizmin canlanmasına katkı sağlanabileceğini ifade etti. Kentte bir hayli ahşap ustasının bulunduğunu belirten Kazankaya, ‘’250 yıllık tarihi evlerden ayakta birkaç tane kaldı. Onlarında bir kısmı restore edildi. Turistlerin ilgisini çekebilir. Evlerin ahşaptan veya atık malzemelerden maketleri yapılarak vatandaşların beğenisine sunulması gerekir. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini yansıtan bu kaybolmaya yüz tutmuş tarihi evler, turizme kazandırılarak yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgisini çekebilir. Sanat eserine dönüşebilecek bu evlerin maketleri kazanç kapısı da olabilir’’ dedi.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde kaybolan şehrin özgün mimarisini yansıtan tarihi cumbalı evlerin maket olarak tasarlanıp yapılarak turizme kazandırılması istendi.

Tema gönüllü temsilcisi araştırmacı yazar Ali Kazankaya, yöreye özgü günümüzde birkaç tane kalan Seydişehir’in asırlık cumbalı tarihi evlerin turizme kazandırılması için kaymakamlık, belediye, Halk eğitim merkezi veya ahşap ustaları tarafından maket ev yapım çalışma başlatılıp turizmin canlanmasına katkı sağlanabileceğini ifade etti.

Kentte bir hayli ahşap ustasının bulunduğunu belirten Kazankaya, ‘’250 yıllık tarihi evlerden ayakta birkaç tane kaldı. Onlarında bir kısmı restore edildi. Turistlerin ilgisini çekebilir. Evlerin ahşaptan veya atık malzemelerden maketleri yapılarak vatandaşların beğenisine sunulması gerekir. Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini yansıtan bu kaybolmaya yüz tutmuş tarihi evler, turizme kazandırılarak yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgisini çekebilir. Sanat eserine dönüşebilecek bu evlerin maketleri kazanç kapısı da olabilir’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.