whatsapp

Tarım işçilerinin bayramı tarlalarda geçiyor

YAŞAM 21.05.2020 - 19:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Tarım işçilerinin bayramı tarlalarda geçiyor

Geçimlerini sağlamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Seydişehir’e gelen mevsimlik tarım işçileri Ramazan Bayramı'nı memleketlerinden uzakta geçirecek olmanın burukluğunu yaşıyor. Yılın 8 ayını çalışmak için Gaziantep’ten Suğla ovasına geldiğini belirten tarım işçisi Muhammet Yiğit, Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Bayramını ailelerimizle birlikte tarlada buruk geçireceklerini söyledi. Hayatlarının çadır ve tarladan ibaret olduğunu dile getiren Yiğit, ‘’Sabahın erken saatlerinden itibaren kaldığımız çadırlardan çocuklarımızla birlikte pancar ve afyon tarlalarında soğuk sıcak demeden akşama kadar çapa işi yapıyoruz’ ’dedi. Gaziantepli tarım işçisi Muhammed Yiğit , "Eğer burada çalışmazsak aç kalacağız. Mecburen ailemize ekmek götürmek için çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinde tarlalara gelerek akşamın geç saatlerine kadar günlük 50-60 lira kazanıyoruz.'' diye konuştu. Ramazan Bayramı'nı buruk geçirdiklerini kaydeden Muhammed Yiğit,  ‘’Bazen soğuk ve bazen de sıcak ortamda çor çocuk çapa işi yapıyoruz. Çalışmaya mecburuz onun için gurbet ellerindeyiz.’’ dedi. 12 yıldır bayramları tarlada geçirdiklerini ifade eden Urfalı Ali Aslan da 6 kişilik ailesiyle afyon, pancar ve patates tarlalarında çalıştığını söyledi. Aslan, "Ramazan Bayramı'nı bu yılda burada geçireceğiz. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nı da burada yapacağız. 12 yıldır bayramımızı tarlada çadırlarda geçiriyoruz. İşimiz çok zor olsa da ekmek parası için çalışmak zorundayız." dedi. Kadın işçilerden Fatma Aslan, “Bayramımız yok. Mecburuz. Bu geçim mi? Ama elhamdülillah çalışmazsak ekmek olmaz” SURİYE’LİLER DE VAR; Şanlıurfa’dan geldiklerini söyleyen Suriyeli Vazha Eyman, “Biz, buraya Urfa’dan tarım işçisi olarak 7 yıldır geliyorum ve çalışıyorum. Çocuklarımız eğitim bile alamıyor. Yaşamımız çadırlarda geçiyor. Elektriğimiz yok, çadır geceleri soğuk oluyor.” Seydişehir’de Yaklaşık 1500 Güneydoğulu Tarım İşçisi çalıştığını kaydeden Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Mevsimlik işçilerinin tarıma çok ciddi katkıları var. Pancar, patates haş haş çapası yaparak burada çalışıyorlar. Çiftçilere ciddi anlamda destek olurlar. Mevsimlik işçiler olmazsa burada tarım yapma imkânımız zorlaşacak. Bunlar gece gündüz demeden çoluk çocuk tarlalarda çalışıyor. Sabah ezanında başlar akşam karanlığa kadar çalışırlar. Her türlü istek ve taleplerini değerlendiriyoruz” dedi. 

Geçimlerini sağlamak için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Seydişehir’e gelen mevsimlik tarım işçileri Ramazan Bayramı'nı memleketlerinden uzakta geçirecek olmanın burukluğunu yaşıyor.

Yılın 8 ayını çalışmak için Gaziantep’ten Suğla ovasına geldiğini belirten tarım işçisi Muhammet Yiğit, Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Bayramını ailelerimizle birlikte tarlada buruk geçireceklerini söyledi.

Hayatlarının çadır ve tarladan ibaret olduğunu dile getiren Yiğit, ‘’Sabahın erken saatlerinden itibaren kaldığımız çadırlardan çocuklarımızla birlikte pancar ve afyon tarlalarında soğuk sıcak demeden akşama kadar çapa işi yapıyoruz’ ’dedi.

Gaziantepli tarım işçisi Muhammed Yiğit , "Eğer burada çalışmazsak aç kalacağız. Mecburen ailemize ekmek götürmek için çalışıyoruz. Sabahın erken saatlerinde tarlalara gelerek akşamın geç saatlerine kadar günlük 50-60 lira kazanıyoruz.'' diye konuştu.

Ramazan Bayramı'nı buruk geçirdiklerini kaydeden Muhammed Yiğit,  ‘’Bazen soğuk ve bazen de sıcak ortamda çor çocuk çapa işi yapıyoruz. Çalışmaya mecburuz onun için gurbet ellerindeyiz.’’ dedi.

12 yıldır bayramları tarlada geçirdiklerini ifade eden Urfalı Ali Aslan da 6 kişilik ailesiyle afyon, pancar ve patates tarlalarında çalıştığını söyledi.

Aslan, "Ramazan Bayramı'nı bu yılda burada geçireceğiz. Önümüzdeki Kurban Bayramı'nı da burada yapacağız. 12 yıldır bayramımızı tarlada çadırlarda geçiriyoruz. İşimiz çok zor olsa da ekmek parası için çalışmak zorundayız." dedi.

Kadın işçilerden Fatma Aslan, “Bayramımız yok. Mecburuz. Bu geçim mi? Ama elhamdülillah çalışmazsak ekmek olmaz”

SURİYE’LİLER DE VAR;

Şanlıurfa’dan geldiklerini söyleyen Suriyeli Vazha Eyman, “Biz, buraya Urfa’dan tarım işçisi olarak 7 yıldır geliyorum ve çalışıyorum. Çocuklarımız eğitim bile alamıyor. Yaşamımız çadırlarda geçiyor. Elektriğimiz yok, çadır geceleri soğuk oluyor.”

Seydişehir’de Yaklaşık 1500 Güneydoğulu Tarım İşçisi çalıştığını kaydeden

Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, Mevsimlik işçilerinin tarıma çok ciddi katkıları var. Pancar, patates haş haş çapası yaparak burada çalışıyorlar. Çiftçilere ciddi anlamda destek olurlar. Mevsimlik işçiler olmazsa burada tarım yapma imkânımız zorlaşacak. Bunlar gece gündüz demeden çoluk çocuk tarlalarda çalışıyor. Sabah ezanında başlar akşam karanlığa kadar çalışırlar. Her türlü istek ve taleplerini değerlendiriyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.