whatsapp

Umreye gidecekler bilgilendirildi

TURİZM 15.03.2018 - 10:33, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Umreye gidecekler bilgilendirildi

Seydişehir ilçesinde umreye gidecek 50 kişi için Muallimhane Camii'nde seminerle bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Kuran tilaveti ile başlayan programa katılanlara umrede ne yapılması gerektiğini anlatan Alaylar 1 Cami İmam hatibi Hüsamettin Günay, yaptığı açıklamada bir dakikanın bile boşa geçirilmemesi gerektiğini belirtti. Umreye gidenlerin mutlaka helalleşmesi gerektiğini ifade eden İmam Hüsamettin Günay, Umrecilere uçakta, otelde, Kâbe’de, Medine'de yapacakları ibadetleri anlatarak,"Umrecilere mukaddes beldelerin hikmetleri Kâbe’nin tarihi serüveni, Peygamber efendimizin ashabının İslami yaşamada ve yaymada yaptıkları fedakârlıklar her renk, her ırk, insanların kardeşliği, nasıl yaşadığı, nefsi terbiye etmede Umre'nin çok önemli bir ibadet olduğu gibi konuları anlatarak kendilerini bilgilendirmeye çalıştık" dedi. Seminere umreye gidecekler ve onlara rehberlik edecek din görevlileri katıldı.  
Seydişehir ilçesinde umreye gidecek 50 kişi için Muallimhane Camii'nde seminerle bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kuran tilaveti ile başlayan programa katılanlara umrede ne yapılması gerektiğini anlatan Alaylar 1 Cami İmam hatibi Hüsamettin Günay, yaptığı açıklamada bir dakikanın bile boşa geçirilmemesi gerektiğini belirtti.

Umreye gidenlerin mutlaka helalleşmesi gerektiğini ifade eden İmam Hüsamettin Günay, Umrecilere uçakta, otelde, Kâbe’de, Medine'de yapacakları ibadetleri anlatarak,"Umrecilere mukaddes beldelerin hikmetleri Kâbe’nin tarihi serüveni, Peygamber efendimizin ashabının İslami yaşamada ve yaymada yaptıkları fedakârlıklar her renk, her ırk, insanların kardeşliği, nasıl yaşadığı, nefsi terbiye etmede Umre'nin çok önemli bir ibadet olduğu gibi konuları anlatarak kendilerini bilgilendirmeye çalıştık" dedi.

Seminere umreye gidecekler ve onlara rehberlik edecek din görevlileri katıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.