whatsapp

Vasada antik kentine yön levhaları dikildi

TURİZM 20.05.2019 - 19:06, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Vasada antik kentine yön levhaları dikildi

Konya İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Seydişehir Bostandere Mahallesinde bulunan “Vasada Antik Kentini” rahatlıkla bulabilmelerini sağlamak amacıyla yön levhaları asıldı. Öğretmen lisesi tarih öğretmeni Ercan Aslan’ın girişimleriyle başlatılan çalışmalarda tarihi ve kültür mekânları bulabilmeleri için yönlendirme tabelalarıyla dışardan gelenlerin bilgilendirilmesi sağlanıyor. Tarih öğretmeni Ercan Aslan, tarihi mahalleleri bulmakta güçlük çeken vatandaşlar için ana yol ayrımı ve kavşaklara yön gösterici levhalar asıldığını bildirdi. Arslan, ‘’Vasada Antik Kenti, Antik Çağ Anadolu’sunda Roma Devri kentlerinden biridir. Bostandere Mahallesi Aktepe mevkiindeki Roma eseri kalıntısı olan Amphi tiyatrosunu ilçeyi bilmeyen bir vatandaşın, yön levhaları sayesinde rahatlıkla ulaşabilecekler. Girişimlerim sayesinde ana yol ayrımları ve kavşaklara yön gösterici levhalar astık. Tarihi ve Kültürel mekânlarımızın hak ettiği noktaya taşınmasında çalışmalarımıza hassasiyetle devam edeceğiz” dedi.

Konya İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından Seydişehir Bostandere Mahallesinde bulunan “Vasada Antik Kentini” rahatlıkla bulabilmelerini sağlamak amacıyla yön levhaları asıldı.

Öğretmen lisesi tarih öğretmeni Ercan Aslan’ın girişimleriyle başlatılan çalışmalarda tarihi ve kültür mekânları bulabilmeleri için yönlendirme tabelalarıyla dışardan gelenlerin bilgilendirilmesi sağlanıyor.

Tarih öğretmeni Ercan Aslan, tarihi mahalleleri bulmakta güçlük çeken vatandaşlar için ana yol ayrımı ve kavşaklara yön gösterici levhalar asıldığını bildirdi.

Arslan, ‘’Vasada Antik Kenti, Antik Çağ Anadolu’sunda Roma Devri kentlerinden biridir. Bostandere Mahallesi Aktepe mevkiindeki Roma eseri kalıntısı olan Amphi tiyatrosunu ilçeyi bilmeyen bir vatandaşın, yön levhaları sayesinde rahatlıkla ulaşabilecekler. Girişimlerim sayesinde ana yol ayrımları ve kavşaklara yön gösterici levhalar astık. Tarihi ve Kültürel mekânlarımızın hak ettiği noktaya taşınmasında çalışmalarımıza hassasiyetle devam edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.