whatsapp

Vasata antik tiyatrosu gün yüzüne çıkarılmadı

TURİZM 29.12.2018 - 23:34, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Vasata antik tiyatrosu gün yüzüne çıkarılmadı

Konya’nın Seydişehir İlçesinde bulunan vasata antik kentindeki Roma uygarlık dönemine ait vasata antik tiyatrosu geçen 5 yılda da toprak altındaki kalıntıları gün yüzüne çıkarılmadı. Seydişehir Bostandere Mahallesinde Roma medeniyetine ev sahipliği yapmış 1968 yılında su getirme çalışmaları esnasında tesadüfen bulunan ve diğer bölümleri bugün toprak altında kalan Vasata Antik Kenti'nin tüm yapıları gün ışığına çıkarılmasını bekliyor. Önceki yıllarda yapılan kazalar sayesinde köyün genel dokusunun değiştiğini belirten Bostandere Mahalle Muhtarı Cafer Borçak, yaptığı açıklamada, yeni hedeflerinin ortaçağ dönemi insanlarının eğlence merkezi olan tiyatro kalıntısının tamamının gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi. 3 bin 500 yıllık medeniyet bulgularının rastlandığını anlatan Muhtar Borçak, ‘’ Aktepe mevkiindeki Roma döneminden kalma 2 bin kişilik oturma gurubu, orkestra sahnesi, çeşitli tarihi eser kabartma figürleri ortaya çıkarıldı.  O süreden sonra hiç ilgilenilmedi. Bu tiyatronun, kazı çalışmaları yapılması için yetkililerle görüşmeler yapıp gayret sarf ettik ama bir sonuca ulaşamadık. Tiyatro kalıntılarının ayağa kaldırılarak yapının eski görkemli günlerine döneceğine inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi bura ile ilgili çalışma yapılacağına dair söz vermişti ama geçen süreçte hiçbir faaliyet yapılmadı. Eğer burası turizme kazandırılırsa Kapadokya'dan, Antalya’ya geçen turistlerin uğrak yeri olacak. '' dedi.

Konya’nın Seydişehir İlçesinde bulunan vasata antik kentindeki Roma uygarlık dönemine ait vasata antik tiyatrosu geçen 5 yılda da toprak altındaki kalıntıları gün yüzüne çıkarılmadı.

Seydişehir Bostandere Mahallesinde Roma medeniyetine ev sahipliği yapmış 1968 yılında su getirme çalışmaları esnasında tesadüfen bulunan ve diğer bölümleri bugün toprak altında kalan Vasata Antik Kenti'nin tüm yapıları gün ışığına çıkarılmasını bekliyor.

Önceki yıllarda yapılan kazalar sayesinde köyün genel dokusunun değiştiğini belirten Bostandere Mahalle Muhtarı Cafer Borçak, yaptığı açıklamada, yeni hedeflerinin ortaçağ dönemi insanlarının eğlence merkezi olan tiyatro kalıntısının tamamının gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

3 bin 500 yıllık medeniyet bulgularının rastlandığını anlatan Muhtar Borçak, ‘’ Aktepe mevkiindeki Roma döneminden kalma 2 bin kişilik oturma gurubu, orkestra sahnesi, çeşitli tarihi eser kabartma figürleri ortaya çıkarıldı.

 O süreden sonra hiç ilgilenilmedi. Bu tiyatronun, kazı çalışmaları yapılması için yetkililerle görüşmeler yapıp gayret sarf ettik ama bir sonuca ulaşamadık. Tiyatro kalıntılarının ayağa kaldırılarak yapının eski görkemli günlerine döneceğine inanıyoruz.

Büyükşehir Belediyesi bura ile ilgili çalışma yapılacağına dair söz vermişti ama geçen süreçte hiçbir faaliyet yapılmadı. Eğer burası turizme kazandırılırsa Kapadokya'dan, Antalya’ya geçen turistlerin uğrak yeri olacak. '' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.