whatsapp

Yağışlar bal üreticilerini sevindirdi

EKONOMİ 23.06.2019 - 11:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yağışlar bal üreticilerini sevindirdi

Seydişehir küpe bal üreticileri birliği başkanı Ahmet Çamlı, son yağışların bitki gelişmesine katkı sağlayacağını  belirterek bu yıl bal üretiminin oldukça verimli geçeceğini söyledi. Şu anda peteklerin yüzde elliye varan kısmının dolduğuna dikkati çeken Çamlı, "Arıcılarımız mayıs sonu haziran başı itibariyle ormanlara ve yayalara üretim için çıkar. Bu yıl ki ürünlerden arıcılarımız oldukça memnun. Çiçek balı bilindiği gibi doğal antibiyotik olarak tüketiliyor ve oldukça büyük talep görüyor. Peteklerimizin yüzde ellisi dolmuş vaziyette. Son yağışlarla birlikte bereketli bir yıl olacağa benziyor. Birliğimize üye 90 üyemizle birlikte hasat sonu 13 bin kovanda 100 tonun üzerinde bal üretimi bekliyoruz" dedi. Bal üreticisi Mustafa Taşdöğen, "Küpe dağımız ve yaylalarımızda her çeşit bitki türlerinin açtığı çiçek bolluğuyla kaliteli bal üretimi gerçekleşecek. Bu sene çok verimli bir yıl olacak." şeklinde konuştu.

Seydişehir küpe bal üreticileri birliği başkanı Ahmet Çamlı, son yağışların bitki gelişmesine katkı sağlayacağını  belirterek bu yıl bal üretiminin oldukça verimli geçeceğini söyledi.

Şu anda peteklerin yüzde elliye varan kısmının dolduğuna dikkati çeken Çamlı, "Arıcılarımız mayıs sonu haziran başı itibariyle ormanlara ve yayalara üretim için çıkar. Bu yıl ki ürünlerden arıcılarımız oldukça memnun. Çiçek balı bilindiği gibi doğal antibiyotik olarak tüketiliyor ve oldukça büyük talep görüyor. Peteklerimizin yüzde ellisi dolmuş vaziyette. Son yağışlarla birlikte bereketli bir yıl olacağa benziyor. Birliğimize üye 90 üyemizle birlikte hasat sonu 13 bin kovanda 100 tonun üzerinde bal üretimi bekliyoruz" dedi.

Bal üreticisi Mustafa Taşdöğen, "Küpe dağımız ve yaylalarımızda her çeşit bitki türlerinin açtığı çiçek bolluğuyla kaliteli bal üretimi gerçekleşecek. Bu sene çok verimli bir yıl olacak." şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.