whatsapp

Yaylalarda yeşil örtü ve karlı dağlarla iki mevsim bir arada görülüyor

TURİZM 12.05.2021 - 01:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yaylalarda yeşil örtü ve karlı dağlarla iki mevsim bir arada görülüyor

Konya’nın Seydişehir ilçesi 2600 rakımlı Toros dağlarının eteklerindeki yaylalar, yeşil örtüsü, karla kaplı dağları ve kar sularıyla coşan dereleri gezgincileri cezbediyor. Hava sıcaklığının artmaya başlamasıyla yaylada ilkbahar ve kış bir arada görülebiliyor. İlkbaharda karla örtülü dağların yamacında açan çiçekler yaylaya ayrı güzellik katıyor. Yaylaların coşkuyla akan dereleri, rengârenk açan çiçekleri ve beyaz örtüyle kaplı dağlarıyla doyumsuz manzaralar sunuyor. Doğa tutkunu fotoğraf sanatçısı Hasan Zorlu, Baharla canlanan tabiat, yaylalara ayrı güzellik kattığını belirterek. Saklı cennetin turizme açılabilmesi için bu bölgenin iyi bir tanıtımın yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Konya’nın Seydişehir ilçesi 2600 rakımlı Toros dağlarının eteklerindeki yaylalar, yeşil örtüsü, karla kaplı dağları ve kar sularıyla coşan dereleri gezgincileri cezbediyor.

Hava sıcaklığının artmaya başlamasıyla yaylada ilkbahar ve kış bir arada görülebiliyor. İlkbaharda karla örtülü dağların yamacında açan çiçekler yaylaya ayrı güzellik katıyor.

Yaylaların coşkuyla akan dereleri, rengârenk açan çiçekleri ve beyaz örtüyle kaplı dağlarıyla doyumsuz manzaralar sunuyor.

Doğa tutkunu fotoğraf sanatçısı Hasan Zorlu, Baharla canlanan tabiat, yaylalara ayrı güzellik kattığını belirterek. Saklı cennetin turizme açılabilmesi için bu bölgenin iyi bir tanıtımın yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.