whatsapp

Yiğit; “Eğitimde ilk dönemimiz sıkıntılı geçti.”

EĞİTİM 21.01.2021 - 12:37, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Yiğit; “Eğitimde ilk dönemimiz sıkıntılı geçti.”

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit eğitimde 2020-2021 yılının ilk dönemini değerlendirerek, çok sıkıntılı geçen ilk dönemde Milli Eğitim Bakanlığının sınıfta kaldığını söyledi.  Yaşadığımız pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığının sınıfta kaldığını belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit,“2020-2021 yılının ilk dönemi öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz için çok sıkıntılı geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte sınıfta kalmıştır. Milyonlarca öğrenciyi öğrenim sürecine dâhil edemediği gibi, pandemi sürecinde notla değerlendirme yapılamayacağı ibaresi bulunan kendi genelgesini utanıp sıkılmadan işgüzarlıkla değiştirmiş. Derslere girmeyen giremeyen öğrenci ayırımını ortadan kaldırarak kendi eksikliğini, kendi becerisizliklerini öğretmenlerimizi kullanarak örtbas etmeye çalışmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi pandeminin en yoğun günlerini yaşadığımız şu günlerde, Sayın Milli Eğitim Bakanı normalleşmeye okullarımızdan başlayacağız diyerek öğretmen ve öğrencilerimizi adeta kobay muamelesi yapması, buna da bilim kurulu üyelerini alet etmesi bir aymazlık örneğidir. Öğretmenler rahata alıştı, oturdukları yerden maaş alıyor diye toplumda algı yapan kendini bilmezlere karşı adeta ortalarda görünmeyen sayın bakan konu neredeyse asgari ücretle aynı seviyeye gelen öğretmen maaşlarını bakanlığa yük olarak görmekte ve bunu dile getirmekten sakınmamaktadır. İlla bir normalleşme yapacaksanız öncelikle aylardır siftah yapamayan kirasını, faturasını ve borçlarını ödeyemeyen esnaflarımızdan başlamanızı tavsiye ederiz” dedi.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit eğitimde 2020-2021 yılının ilk dönemini değerlendirerek, çok sıkıntılı geçen ilk dönemde Milli Eğitim Bakanlığının sınıfta kaldığını söyledi.

 Yaşadığımız pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığının sınıfta kaldığını belirten Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit,“2020-2021 yılının ilk dönemi öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz için çok sıkıntılı geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte sınıfta kalmıştır. Milyonlarca öğrenciyi öğrenim sürecine dâhil edemediği gibi, pandemi sürecinde notla değerlendirme yapılamayacağı ibaresi bulunan kendi genelgesini utanıp sıkılmadan işgüzarlıkla değiştirmiş. Derslere girmeyen giremeyen öğrenci ayırımını ortadan kaldırarak kendi eksikliğini, kendi becerisizliklerini öğretmenlerimizi kullanarak örtbas etmeye çalışmıştır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi pandeminin en yoğun günlerini yaşadığımız şu günlerde, Sayın Milli Eğitim Bakanı normalleşmeye okullarımızdan başlayacağız diyerek öğretmen ve öğrencilerimizi adeta kobay muamelesi yapması, buna da bilim kurulu üyelerini alet etmesi bir aymazlık örneğidir. Öğretmenler rahata alıştı, oturdukları yerden maaş alıyor diye toplumda algı yapan kendini bilmezlere karşı adeta ortalarda görünmeyen sayın bakan konu neredeyse asgari ücretle aynı seviyeye gelen öğretmen maaşlarını bakanlığa yük olarak görmekte ve bunu dile getirmekten sakınmamaktadır. İlla bir normalleşme yapacaksanız öncelikle aylardır siftah yapamayan kirasını, faturasını ve borçlarını ödeyemeyen esnaflarımızdan başlamanızı tavsiye ederiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.