whatsapp

Zafer haftası ve Atatürk

İZ BIRAKANLAR 28.08.2019 - 01:44, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Zafer haftası ve Atatürk

Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Devrimi, milli demokratik karakterde bir devrimdi. Milliydi, çünkü antiemperyalistti. Demokratikti, çünkü iç gericiliği tasfiyeyi amaçlıyordu. Osmanlı’nın tebaası olan halkı, özgür yurttaşlar haline getiriyordu. 26-30 Ağustos’ta kutladığımız Zafer Haftası, Cumhuriyet Devriminin en önemli dönemecidir. İstilacı düşmanı defetmek, Anadolu topraklarını kurtarmak, milli demokratik nitelikte bir devrim yapmanın önkoşuluydu. Büyük Zafer, Cumhuriyet Devriminin öncüsü oldu. Cumhuriyet Devrimi ile Türkler, Tarihte ilk kez, milli bir devlete sahip oldular. Türkiye Cumhuriyetine! ümmetçilerin TC düşmanlığı buradan geliyor! Ümmetin millete dönüşmesi demek, din devletinden laik devlete geçmek demekti. Cumhuriyet Devrimi bunu başardı. O günlerden bu yana, tarih nehrini tersine akıtma, yeniden dinci bir devlet kurma çabalarının hiç sonu gelmedi. Ama Zafer Haftası’nın tüm Türkiye’deki büyük coşkusu da gösteriyor ki, tarih nehrini tersine akıtmak mümkün değildir! Tarih nehri özgürlük denizine akar. Kutlu olsun.

Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Cumhuriyet Devrimi, milli demokratik karakterde bir devrimdi.

Milliydi, çünkü antiemperyalistti.

Demokratikti, çünkü iç gericiliği tasfiyeyi amaçlıyordu. Osmanlı’nın tebaası olan halkı, özgür yurttaşlar haline getiriyordu.

26-30 Ağustos’ta kutladığımız Zafer Haftası, Cumhuriyet Devriminin en önemli dönemecidir. İstilacı düşmanı defetmek, Anadolu topraklarını kurtarmak, milli demokratik nitelikte bir devrim yapmanın önkoşuluydu. Büyük Zafer, Cumhuriyet Devriminin öncüsü oldu.

Cumhuriyet Devrimi ile Türkler, Tarihte ilk kez, milli bir devlete sahip oldular. Türkiye Cumhuriyetine!

ümmetçilerin TC düşmanlığı buradan geliyor!

Ümmetin millete dönüşmesi demek, din devletinden laik devlete geçmek demekti. Cumhuriyet Devrimi bunu başardı.

O günlerden bu yana, tarih nehrini tersine akıtma, yeniden dinci bir devlet kurma çabalarının hiç sonu gelmedi.

Ama Zafer Haftası’nın tüm Türkiye’deki büyük coşkusu da gösteriyor ki, tarih nehrini tersine akıtmak mümkün değildir!

Tarih nehri özgürlük denizine akar.

Kutlu olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.