whatsapp

Ziraat odası başkanı Korkmaz, karpuzu piyasası durgun

EKONOMİ 20.08.2020 - 02:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ziraat odası başkanı Korkmaz, karpuzu piyasası durgun

Seydişehir suğla ovasının önemli ürünlerinden olan, tadı, aroması ve rengiyle ünlü Bağra karpuzunun hasadı devam ediyor. Son iki güne kadar satışların iyi gittiğini anlatan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, bir anda piyasanın durduğunu fiyatların düştüğünü bunun nedenini araştırdıklarını dile getirdi. Başkan Korkmaz,"Suğla ovasında çiftçilerimizin ürettiği karpuz hasadı devam ediyor. Hasat başladığında çiftçimiz, tarlada ürününü iyi bir şekilde satıyordu. Çiftçilerimizi de memnun ediyordu. Son iki günde nedeni anlayamadığımız bir şekilde piyasa durdu. Nedenini çözmeye çalışıyoruz. Şu anda tarlada çiftçimiz ürünü 1 liradan satıyor. Daha da aşağı düşmesinden endişeliyiz.’’ Dedi. Havalar serin gitmesinin piyasayı etkileyebileceğini belirten çiftçi Tahsin Aslan, ‘’Karpuz tüketimi azaldı. Tüketimin azalması da fiyatı aşağı çekti. Her yıl temmuz ve ağustos aylarında hasadı yapılan geleneksel bağra karpuzu kentin tarımsal üretimindeki en önemli ürünleri arasında yer alır. Kumsalda yetiştiği için tadı ve aroması da çok iyi. Genelde Antalya piyasasına veriyoruz. Fakat satışlarımız durdu siparişte alamıyoruz. Hal kurulması gerekir. Pazarlama sorunumuzu mutlaka çözmeliyiz’’ diye konuştu.

Seydişehir suğla ovasının önemli ürünlerinden olan, tadı, aroması ve rengiyle ünlü Bağra karpuzunun hasadı devam ediyor.

Son iki güne kadar satışların iyi gittiğini anlatan Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz, bir anda piyasanın durduğunu fiyatların düştüğünü bunun nedenini araştırdıklarını dile getirdi.

Başkan Korkmaz,"Suğla ovasında çiftçilerimizin ürettiği karpuz hasadı devam ediyor. Hasat başladığında çiftçimiz, tarlada ürününü iyi bir şekilde satıyordu. Çiftçilerimizi de memnun ediyordu. Son iki günde nedeni anlayamadığımız bir şekilde piyasa durdu. Nedenini çözmeye çalışıyoruz. Şu anda tarlada çiftçimiz ürünü 1 liradan satıyor. Daha da aşağı düşmesinden endişeliyiz.’’ Dedi.

Havalar serin gitmesinin piyasayı etkileyebileceğini belirten çiftçi Tahsin Aslan, ‘’Karpuz tüketimi azaldı. Tüketimin azalması da fiyatı aşağı çekti. Her yıl temmuz ve ağustos aylarında hasadı yapılan geleneksel bağra karpuzu kentin tarımsal üretimindeki en önemli ürünleri arasında yer alır. Kumsalda yetiştiği için tadı ve aroması da çok iyi. Genelde Antalya piyasasına veriyoruz. Fakat satışlarımız durdu siparişte alamıyoruz. Hal kurulması gerekir. Pazarlama sorunumuzu mutlaka çözmeliyiz’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.