‘Seydişehir’de doğmuş olmak’ nüfus kâğıdına göre kişinin sadece doğum yerini belirler. Seydişehirli olmak ise memleketimizin bugünü ve geleceği için düşünce, duygu, görüş yaratmak; projeler oluşturmak-hazırlamak, doğasını, kültürünü korumak, doğup büyüdüğü kenti her yönüyle tanımak ve tanıtmak, yardımlaşma ve dayanışma kültürünü geliştirmek, bu duygu ve düşünceleri toplumda yaygınlaştırmak, siyasal, toplumsal, kültürel, sanatsal alanlarda kenti temsil etmeye çalışmak, kent için emek ve ürün vermek, Seydişehir için yararlı düşüncelerin her kesime ulaşması için çaba göstermektir.
Seydişehir’deki gelişmelere baktığımızda Sn. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kentin ekonomik, sosyal, kültürel gelişimine katkı sunmak amacıyla özellikle ikinci dönemde iyi hamleler gerçekleştirdi. Tamamlanmak üzere olan tarımsal ve hayvancılık alanındaki 63 milyonluk yatırım azımsanmayacak bir komplekstir.
Kent içinde ve dışında yaşayan hemşerilerimiz kentsel sorunlara pek ilgi göstermiyorlar. Bu bilinci artırmak için ilçede ne kadar toplantılar düzenlendiyse katılım çok az düzeyde oldu. Kent dışında yaşayan hemşerilerimiz ise proje üretip sunmakta bir çaba oluşturamadı. Kentli dayanışmasında fazla yer alamadılar. Bir örnek verirsek 1990 lı yıllarda merkezi Ankara’daki Seydişehirliler Derneği başkanı Hayrettin Durusoy öncülüğünde kent dayanışması sağlanması sorunların çözümü için proje üretmişlerdi. İşte o zamanki birlik bugünkü okullar bölgesindeki eğitim yatırımlarında görülmektedir.
Bugün ise o yıllardaki dernek yapısı geldiğimiz noktada sessizliğe bürünmüştür. Belediye başkanlığının projelerine destek olmak veya yeni projelerde yer almak kentimizin ekonomi ve sosyal alanda iç dinamiklerinde faaliyetlerini yeniden gündeme almalılardır. Belediye çalışmalarına katkı sunmalılar.