Seydişehir Kitap okuma alışkanlığının çok yüksek olduğu bir ilçe. Ama ne yazıkki 1956 yılında yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kütüphanemiz fiziki yetersizliğin yanısıra soba ile 60 yıldır ısınmaya devam ediyor. Kışı uzun olan bir ilçede bu hem çalışan personelin, hemde halkımız açısından kütüphaneye olan ilgiyi azaltmaktadır. Bir bilim adamının yormunu okumuştum şöyle diyor,’’Okumaktan uzaklaşan insan beyni zamanla okuma noktasında körelir. Sadece görsel açıdan faal hale geliyor. Kısacası beyniniz artık uzun yazılı bir metni anlayabilecek potansiyelini kaybeder.’’ Diyor. Bu yorumu yazmamın nedeni kütüphanemizin eski ve ilkel durumundan hızla okumaktan uzaklaşıp okuma kültürünü kaybedebiliriz. Yaşlılarımız ve engelli vatandaşlarımız bu kütüphanede yararlanamıyor. Onun için ilçemizin en güzide yerinde olan kütüphanemize sahip çıkarak herkesimi kucaklayacak şekilde yeni bir bina kazandırılması şarttır.
Sn Kaymakamımız Regaip bey bir hafta süreyle şehir dışında olduğu için kendisine telefonla ulaşarak yaşadığımız kentteki kütüphanenin durumunu sordum. Sevindirici olarak bir gurbetci vatandaşımızın 500 bin lira yardımda bulunarak okul yaptırma isteğini bana aktardı. Eğer bu para kütüphane için harcanırsa geriye kalan kısmını da devlet karşılıyor güzel bir kütüphane binası yaparak buraya o vatandaşımızın ismi verilebilir. Kütüphanemiz de modern ortamlarda kesintisiz olarak okuma alışkanlığı kazandırmaya devam eder.
Hayalim bu kentte yüz binlerce kitaba sahip modern en az üç beş katlı bir kent kütüphanesi kurulmasıdır. 64 bin nüfuslu binlerce öğrencinin yaşadığı bu kente ancak böyle bir kütüphane binası yakışır. Bu modern kent kütüphanesinin kurulması binlerce çocuğumuza kitap sevgisi aşılamaya vesile olacaktır. Çünkü kütüphaneler bilginin depolandığı yerlerdir. Buradan faydalanan halkımız sürekli fikir üreterek şehir yönetimine katkı sunacaklardır. Sn Kaymakamımız bu konuya öncülük ediyor. Eminim bu şehirde yaşayan binlerce vatandaşımız yeni bir binanın gerçekleşmesine destek verecektir.