Seydişehir belediyesince kitap fuarı açıldı. 170 yayınevinin 50 bin kitabı binlerce çeşidiyle okuyucuya sunuldu. Her ne kadar satışlar düşük olsa da çok faydalı olduğu kanısındayım. Bu tür etkinlikler özellikle genç yaştaki insanları kitap okuma alışkanlığına ve sevmeye yöneltir. Geçmişte kitapları suç unsuru olarak gösterdiler. İnsanları okumaktan uzaklaştırarak sev genç yarattılar ve toplumda yozlaş temellerini attılar. Bugün ise bu çember kırılmaya çalışılsa da hala geçmişin o kötü izleri vardır. Her çeşit her düşünceye hitap eden kitaplar okuyucuyu olgunlaştırır. Okumayan insan ise kültür seviyesi düşük olduğu için saldırganlaşır. Onun için okumalıyız okumaya insanları teşvik etmeliyiz.
Kitap okumak, yeni bir pencereye perde açmaktır. İnsanın ruhunu, zihnini doyurur. Yalnızca hobi olarak okunmamalıdır. Temel düzeyde genel kültür insanın 7-18 yaşına kadar okuduğu kitaplarla oluşur. İlkokul, ortokul ve lise döneminde okunan kitaplar insanın hayal gücünü geliştirir, vizyonunun genişleyebilmesi için ilk adımdır.
Ancak 18 yaşından sonra kitap okumaya devam eden kişi hayatı sorgulamayı temel düzeyde öğrendiği için, kitap okumaya devam ettiğinde mantıklı, dili iyi kullanabilen, entellektüel, kalemi sağlam, sözü dinlenen, analitik düşünebilen, zihninde kurgulayabilen bir birey olur. Bunun için her türlü kitap okunmalı, her görüşü savunan kitap okunmalıdır. Bence kitap dediğin erişilebilir ve ucuz olmalıdır. Çöpe atılmamalı ve sayfaları dahi katlanmamalıdır. Ancak evimde onlarca kitabım var. Hepsini keyifle okumuşum fakat bunları kütüphanemde saklamak kitapları yalnızca atıl kılıyor. Ben de arkadaşım olan tanıdığım herkese okuduğum kitapları hediye ediyorum.
Dünya vatandaşı olmak istiyorsan, her kitabı okuyacaksın, her düşünceyi sorgulayacak ve anlayacaksın. Bilim kurgu romanı okuyacak hayal gücünü geliştireceksin, Ben şiir kitabı okumam deyip kenara çekilmeyeceksin.
Kitap okumayan insan, hayal kuramaz! Hayal gücü yüksek bir Dünya için okuduğun kitabını hediye et!