24 Haziran seçimleri için hızlı bir siyasi trafik yaşıyoruz. Adaylık süreci tamamlandı.
Her şeyden önce Milletvekili olabilme ölçüleri için şart koşulmayan sistemde parayı bastırdın mı aday adayı oluyorsun.
Bu çarpık sistemin ülkeye verdiği siyasi ve toplumsal zarar ayrı bir makale konusu.
Biz gelelim yerelde seçim hakkındaki düşüncelerimize…
Konya bir önceki seçime göre bir milletvekili fazla çıkaracak. Yani 15 milletvekili ile mecliste temsil edilecek.
Siyasi konjektörde yıllardır empoze edilen bir saçmalık daha var ki oda merkezden ve büyük ilçelerden aday koyma telaşı.
Tamamen oya endeksli bu düşünce Konya’nın yıllardır ilçeleri arası dengesiz büyümelere neden olmuştur. Her ne kadar bölgecilik yapılmadığı ve tüm Konya’nın Milletvekili olunduğu söylense de, yıllar içindeki alınan hizmet ve yatırımlara bakınca bu iddia fena halde çürümektedir.
Mesela geçen 3 yıllık Milletvekilliği hizmet döneminde İlçemiz fazla bir iktidar vekillerinden umduğu desteği bulamamıştır. Sadece gelip gelip gitmişlerdir.
Aslında bir yerleşim yerinin komple gelişimi, ufak büyük demeden tüm ilçelerinin mevcut zenginliklerinin en iyi şekilde kullanımları ile mümkündür. Yani siz devamlı belirli ilçelere yatırım yaparsanız, şehir anlayışı ile göçü engelleyemezsiniz.
Ondan sonrada organize sanayileri ile gelişen yerlere hizmet vermeye devam ederseniz ilçeler arası eşitsizlik doğurarak adaletten bahsetme hakkınız olmaz.
Öncelik tüm Konya’ya hizmet verebilecek liyakat, donanım ve tarafsız zihniyete ihtiyaç var…
Ha derseniz ki siyasi konjektör böyle olmak zorunda. O zaman bizde altını çizerek yazıyoruz. Seydişehir bu seçimlerde de böyle giderse hava gazı alacak gibime geliyor.
Seydişehir’in ferahlayabilmesi için ilçeler arası dengesiz gelişimin kalkması gerekir. Ve diyoruz ki, Ey politikanın siyaset koyucuları şu kepçeyi birazda bize verinde, ilçemizle bölgemizle bizlerde ferahlayalım…