Eğer aile bireyi elinde telefon veya TV’nin başındaysa çocuğunuza neden kitap okumuyorsun diyemezsin. Çünkü çocuk anne babadan gördüğünü yapmaya çalışır.
Ayrıca çocukları baskıyla kitap okuma alışkanlığı kazandıramazsınız. Şunu iyi bilelim biz okumaz isek, çocuklarımız asla okumayacaktır.
Kişi kitap okudukça bilgi hazinesi artar, kendisini daha rahat ifade der, insanlarla ilişkileri güçlenir, daha sosyal bir karakter kazanır.
Kitap okuma alışkanlığı olan insan düşüncelerini olgunlaştırır. Kitaplar, yeni ufuklar açar. Düşünme, hedef belirleme, yeteneklerini öne çıkarma konusunda destek sağlar. Yani kişi kitap okuma alışkanlığı kazanınca kendine güveni, becerisi ve bilgisi de genişler.
Kitap okuma esnasında beyin aktif olarak çalışır. Okumanın sonucu olarak dikkat, anlama, gördüklerini fark etme gibi birçok zekâ fonksiyonu olumlu yönde ilerler.
Her çocuk nerede olursa olsun kitap okumaya zaman ayırmalı. Günümüzde istenilen her kitaba ulaşılabilir. Uygun fiyatlarla kitaplar da alınabilir. Kütüphanelere ulaşmak da çok kolay. Yeter ki önceliklerimizin arasına okuma alışkanlığını koyalım. Çocuklarımıza örnek olacak bizleriz. Okuyalım ve okutalım.