whatsapp

Bu bir yerli üreticiyi destekleme çağrısıdır!

SAĞLIK (SG) - Seydişehir Gündem | 03.12.2024 - 23:08, Güncelleme: 03.12.2024 - 23:11
 

Bu bir yerli üreticiyi destekleme çağrısıdır!

Hayata bağlanmanın en iyi yolu üretmektir. Yerlimiz üretirken bize düşen görev onlara destek sağlamaktır.
Diyetisyen: Yıldız Dağlı; Ülkemizin topraklarında üretilen eşsiz sebze ve meyve cümbüşünün soframızda yerini alması için desteğimizi her geçen gün arttırmalıyız. Kuşaktan kuşağa süre gelen beslenme düzenimizdeki değişime göz atacak olursak doğal ve katkısız ürünlere erişebilmek seneler geçtikçe daha da zor hâle gelmektedir. Yerli üreticilerimize yaptığımız destek ile birlikte hem ülkemizin milli gelirine destek hem de gelecek nesillerimize tarım ve üretmenin önemini aktarmış oluruz. Tarım gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Bizler tarım yapmanın önemini kavrayarak katkısız sofralar kurabilmemiz için tarıma ve yerli üreticiye destek sağlamalıyız. Ülkemize desteğimizi sağladıkça ithalat azalarak dolaylı yoldan milli gelire katkıda bulunmuş olunur. ‘YERLİDEN ALALIM TADINA VARALIM’ Mottomuzla üreticilerimizden sipariş ettiğimiz ürünlerle beslenerek beslenmenin keyfini yaşayalım. Yarar sağlamış olmanın verdiği haz ile birlikte ağzımızdaki lezzet cümbüşüne dâhil olalım. Biz tüketiciler nasıl destek oluruz? Gelin birlikte önerilerimizi inceleyelim. Yerli üreticimizden temin ettiğimiz her ürün güzel ülkemizin bize armağanıdır. Bunun bilincinde olarak alışılmış olan market alış – verişi yerine yerlimizin bulunduğu pazarlarımıza veya online siteler aracılığıyla üreticilerimizle buluşmayı tercih etmeliyiz. Şehir hayatının hızını yavaşlatmak istediğinizde sizlere önerim toprakla haşir neşir olmanız. Toprağın şifalı enerjisinden yararlanıp hem de armağan ettiği o güzel sebze ve meyveleri tüketerek adeta yenilenmiş bir şekilde hayata adapte olabiliriz. Köylerimize giderek hem onları ziyaret edip hem de onlardan yapacağımız alış – verişle birlikte bütçelerine destek olma imkânı sağlarız. Sizce de ‘Locavore’ ye dönüş zamanı gelmedi mi? Bu kavram sadece bulunduğu yöreye ait lokal olan gıdalarla beslenmeyi tercih eden bireylere denilen bir tabirdir. Gıda taşımacılığı henüz gelişmemiş şehirleşme bu kadar artmamışken herkes locavore idi. Şimdiye baktığımızda her yer buram buram ithal kokmakta… Zararın neresinden dönersek kârdır bakış açısıyla yerel olarak yetiştirilen gıdalarla beslenmek hava, su, toprağa ve nihayetinde ülkemize de katkı sağlamaktadır. Yerli yerinde güzel diyerek hem bireysel hem de ülkece desteğimizi yerli üreticiden esirgemeyip yanlarında konumumuzu alalım.
Hayata bağlanmanın en iyi yolu üretmektir. Yerlimiz üretirken bize düşen görev onlara destek sağlamaktır.

Diyetisyen: Yıldız Dağlı;

Ülkemizin topraklarında üretilen eşsiz sebze ve meyve cümbüşünün soframızda yerini alması için desteğimizi her geçen gün arttırmalıyız. Kuşaktan kuşağa süre gelen beslenme düzenimizdeki değişime göz atacak olursak doğal ve katkısız ürünlere erişebilmek seneler geçtikçe daha da zor hâle gelmektedir. Yerli üreticilerimize yaptığımız destek ile birlikte hem ülkemizin milli gelirine destek hem de gelecek nesillerimize tarım ve üretmenin önemini aktarmış oluruz.

Tarım gelecek nesillere bırakacağımız en büyük mirastır. Bizler tarım yapmanın önemini kavrayarak katkısız sofralar kurabilmemiz için tarıma ve yerli üreticiye destek sağlamalıyız. Ülkemize desteğimizi sağladıkça ithalat azalarak dolaylı yoldan milli gelire katkıda bulunmuş olunur.

‘YERLİDEN ALALIM TADINA VARALIM’

Mottomuzla üreticilerimizden sipariş ettiğimiz ürünlerle beslenerek beslenmenin keyfini yaşayalım. Yarar sağlamış olmanın verdiği haz ile birlikte ağzımızdaki lezzet cümbüşüne dâhil olalım.

Biz tüketiciler nasıl destek oluruz? Gelin birlikte önerilerimizi inceleyelim.

Yerli üreticimizden temin ettiğimiz her ürün güzel ülkemizin bize armağanıdır. Bunun bilincinde olarak alışılmış olan market alış – verişi yerine yerlimizin bulunduğu pazarlarımıza veya online siteler aracılığıyla üreticilerimizle buluşmayı tercih etmeliyiz.

Şehir hayatının hızını yavaşlatmak istediğinizde sizlere önerim toprakla haşir neşir olmanız. Toprağın şifalı enerjisinden yararlanıp hem de armağan ettiği o güzel sebze ve meyveleri tüketerek adeta yenilenmiş bir şekilde hayata adapte olabiliriz.

Köylerimize giderek hem onları ziyaret edip hem de onlardan yapacağımız alış – verişle birlikte bütçelerine destek olma imkânı sağlarız.

Sizce de ‘Locavore’ ye dönüş zamanı gelmedi mi?

Bu kavram sadece bulunduğu yöreye ait lokal olan gıdalarla beslenmeyi tercih eden bireylere denilen bir tabirdir. Gıda taşımacılığı henüz gelişmemiş şehirleşme bu kadar artmamışken herkes locavore idi. Şimdiye baktığımızda her yer buram buram ithal kokmakta… Zararın neresinden dönersek kârdır bakış açısıyla yerel olarak yetiştirilen gıdalarla beslenmek hava, su, toprağa ve nihayetinde ülkemize de katkı sağlamaktadır.

Yerli yerinde güzel diyerek hem bireysel hem de ülkece desteğimizi yerli üreticiden esirgemeyip yanlarında konumumuzu alalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.